Cine nu s-a apucat sa cumpere o piesa de mobilier si sa regrete dupa? Pare simplu, dar de la nevoia de mobilier pana la realizarea achizitionarii si implementarii acestuia trebuie sa existe o serie de mici analize care sa va ajute sa nu regretati dupa.
Nu este vorba doar de dimensiunea mobilierului, ci si de stilul, forma, materialul, culoarea si, desigur, locatia exacta. Si, ca si cum nu ar fi fost suficient, mobilierul pe care il cumperi trebuie sa fie util, functional, practic. Nu este nimic mai teribil decat sa cumparam o piesa de mobilier care, in cele din urma, nu serveste ceea ce aveam nevoie, sau care este in afara tonului, sau care este foarte dura sau foarte fragila. Poti vedea mai multe pe acest web site.
Motive pentru a alege mobilier personalizat
Mobilierul personalizat iti permite sa creezi spatii à la carte, complet personalizate si adaptate nevoilor tale. Cu aceste idei vei profita la maximum de casa ta.
Un costum personalizat
Principalul avantaj al oricarui tip de mobilier personalizat este adaptabilitatea sa totala la spatiul disponibil, inclusiv prize sau goluri neregulate, astfel incat contoarele utile ale casei sa fie folosite la maximum. Mobilierul personalizat sunt piese unice create pentru un anumit interior. Prin montarea perfecta in spatiu, ii confera personalitate, il fac unic si devin elemente de arhitectura. Ele nu sunt detasabile si puse in alt loc.
Cu cateva note despre stil, materialitate (material, culoare, textura) si nevoia pe care piesa trebuie sa o acopere, arhitectul poate proiecta o piesa de mobilier unica si exclusivista care sa se potriveasca pe deplin gustului clientului.
Ideal pentru spatii cu inaltimi sau masuri speciale
Pentru a obtine un rezultat optimizat, clientul trebuie sa indice locul pe care ar trebui sa-l ocupe mobilierul, masuratorile, necesitatea de a fi acoperit si bugetul disponibil, precum si o serie de orientari privind preferintele estetice (stil, materiale, culori etc.). Cu toate aceste date arhitectul poate realiza deja proiectul si este timpul sa-l transforme in realitate prin angajarea unui tamplar sau a unui profesionist calificat.
Potriviti colturile dificile
Acoperirea golului inutil al unei scari sau a spatiului nefolosit dintre coloane sunt misiuni care pot fi intotdeauna indeplinite prin mobilier personalizat. In acest fel, ei profita de un loc neutilizat anterior, castigand depozitare la domiciliu, in stil.
Alege materialul
Alegerea materiei prime, grosimea placilor si culorile este o alta problema care joaca in favoarea mobilierului personalizat, disponibil in toate tipurile de materiale si finisaje. Lemnul este de obicei vedeta in mobilierul la comanda, desi placa de material este, de asemenea, folosita foarte mult cu diferite tratamente de finisare (vopsea, lac…), materiale turnabile cu termoformare, tip Corian, in special in bucatarii si bai, otel inoxidabil…
Delimitarea spatiilor
O piesa de mobilier personalizata poate crea un spatiu de la sine, medii separate – camera de zi, de exemplu – si poate imparti zonele pentru a obtine intimitate si capacitate de depozitare in acelasi timp.
O mica parte din istoria fascinanta a scaunelor
Un alt scaun foarte vechi este asa-numitul „ Scaun al lui Dagobert ” in Cabinet des médailles al Bibliothèque nationale de France. Este din bronz turnat, ascutit cu dalta si partial aurit; este de tip curule sau faldstool si se sprijina pe picioare care se termina in capul si picioarele animalelor. Scaunul, care probabil era din piele, a disparut.
Atribuirea sa depinde in intregime de declaratia lui Suger, staret de St Denis in secolul al XII-lea, care a adaugat spate si arme. Varsta sa a fost mult discutata, dar Viollet-le-Duc a dat-o din timpurile merovingiene timpurii si, in orice caz, poate fi considerat cel mai vechi taburet existent.
Aceluiasi tip generic apartine faimosul scaun de stareti din Glastonbury; astfel de scaune puteau fi usor facute bucati atunci cand proprietarii lor calatoreau. Faldisterul a capatat in timp brate si spate, pastrand in acelasi timp forma pliabila. Cel mai faimos, precum si cel mai vechi, scaun englezesc este cel realizat la sfarsitul secolului al XIII-lea pentru Edward I, in care au fost incoronati cei mai multi monarhi ulterior. Este de tip arhitectural si de stejar si a fost acoperit cu gesso aurit care a disparut de mult.
Trecand de la aceste exemple istorice gasim scaunul monopolizat de domnitor, laic sau ecleziastic, la o data relativ tarzie. Ca sediu al autoritatii, statea in capul mesei domnului, pe estrada lui, langa patul sau. Scaunul seigneurial, mai frecvent in Franta si Tarile de Jos decat in Anglia , este un tip foarte interesant, apropiindu-se in multe privinte de tronul sau taraba episcopal sau abatial.
A dobandit devreme un spate foarte inalt si uneori avea un baldachin. Bratele erau invariabile, iar partea inferioara era inchisa cu panouri sau cioplite in fata si laterale – scaunul, intr-adevar, era adesea cu balamale si uneori inchis cu o cheie.