Avantajele unui azil cu personal medical

Read More
Avantajele unui azil cu personal medical

Azilele de bătrâni au evoluat semnificativ de-a lungul anilor, transformându-se în instituții complexe care oferă mult mai mult decât simple servicii de cazare și îngrijire. Un aspect esențial al acestor evoluții este prezența personalului medical calificat, care aduce multiple avantaje pentru rezidenți și familiile acestora. Un azil cu personal medical nu doar că asigură îngrijirea fizică necesară, dar și sprijinul emoțional și psihologic, contribuind la bunăstarea generală a bătrânilor. Continue reading “Avantajele unui azil cu personal medical”

Pro si contra utilizarii steroizilor in sport si culturism

Read More

‍Steroizii sunt substante sintetice care sunt utilizate de sportivi si culturisti pentru a creste masa musculara, forta si rezistenta. Acesti hormoni sintetici pot oferi o serie de avantaje pentru utilizatorii lor, in special in ceea ce priveste performantele sportive si cresterea masei musculare.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii steroizilor este cresterea rapida a masei musculare. Majoritatea sportivilor si culturistilor care utilizeaza steroizi observa o crestere semnificativa a masei musculare intr-un timp relativ scurt. Aceasta poate fi o adevarata binecuvantare pentru cei care incearca sa-si dezvolte masa musculara, dar care se lupta sa obtina rezultatele dorite.

Continue reading “Pro si contra utilizarii steroizilor in sport si culturism”

Cat de important este sa faci miscare?

Read More
Cat de important este sa faci miscare?

Sedentarismul este o problema majora de sanatate in randul copiilor, datorita cresterii nivelului de activitate sedentara, cum ar fi vizionarea televizorului, utilizarea dispozitivelor electronice sau petrecerea timpului in interior. Pentru a combate sedentarismul si pentru a imbunatati nivelul de activitate fizica la copii, exista o serie de strategii si activitati care pot fi implementate. Continue reading “Cat de important este sa faci miscare?”

Cum se face ingrijirea unei uniforme medicale?

Read More
Cum se face ingrijirea unei uniforme medicale?

Ingrijirea uniformei medicale este esentiala, deoarece in fiecare zi sunteti expus la tot felul de substante asa ca va oferim cateva sfaturi pentru a va mentine uniforma in stare perfecta.

Modul in care percepem medicii are de-a face in mare masura cu imbracamintea medicala, deoarece in cea mai mare parte imaginea medicala, in principiu, depinde de acest lucru, uniforma medicala. Continue reading “Cum se face ingrijirea unei uniforme medicale?”

Electrocardiograf – ce este si cum functioneaza

Read More
Electrocardiograf – ce este si cum functioneaza

Electrocardiograful este un dispozitiv electronic care identifica si amplifica impulsurile electrice ale inimii. Functioneaza prin conectarea electrozilor pe corpul pacientului, in extremitatile superioare si inferioare, in plus fata de regiunea toracica. Ca urmare a acestei inregistrari a activitatii electrice a inimii identificate in dispozitiv, se obtine o electrocardiograma (ECG) ca rezultat.

Inventarea electrocardiografului este atribuita medicului olandez Willem Einthoven, care in 1901 a reusit sa elaboreze dispozitivul de pionierat a ceea ce stim astazi ca electrocardiograf: galvanometrul cu franghie, o masina care cantarea aproximativ 250 Kg, a necesitat patru persoane sa-l mute dintr-un loc in altul datorita greutatii si dimensiunilor sale mari.

In principiu, acest dispozitiv a fost folosit de la distanta prin conectarea acestuia prin cabluri subterane de la un laborator la un spital situat la un kilometru si jumatate distanta. Fiecare pacient a fost examinat in spital, iar rezultatele au fost citite in laborator.

Pentru functionarea sa, pacientii isi pun membrele in galeti cu o solutie conductiva pentru a fi apoi examinate. Astfel s-au obtinut primele electrocardiograme, iar nomenclatorul care pana astazi este folosit (P, QRS, S si T) a fost stabilit in 1906.

La un deceniu dupa primul dispozitiv, compania londoneza Cambridge Scientific Instruments a fabricat galvanometrul Einthoven pentru prima data in 1911. Iar primul electrocardiograf asa cum il stim a fost facut in 1928, a cantarit 25 Kg si a folosit o baterie de 6 V.

Einthoven a primit Premiul Nobel in 1924 pentru construirea primului electrocardiograf din lume.

Ce este un electrocardiograf

Un dispozitiv electronic care capteaza semnalele electrice emise de inima umana pentru a le amplifica si imprima pe o electrocardiograma care afiseaza linii grafice care reflecta modificari ale activitatii electrice a inimii pe o perioada de timp.

In acest fel, este posibil sa se detecteze orice anomalie in functionarea inimii: palpitatii neobisnuite, dimensiunea acesteia, ritmul cardiac, functionarea muschiului cardiac.

Parti ale unui electrocardiograf

Sa ne uitam la piesele care alcatuiesc un electrocardiograf:

  • Acestea corespund amplificatorului de bioputere:circuitul de protectie, semnalul de calibrare, preamplificatorul, circuitul de izolare si amplificatorul de gestionare.
  • Circuitul piciorului: stabileste in piciorul drept al pacientului un pamant activ izolat de pamantul electric al circuitului, acest lucru pentru a reduce tensiunile pe care le primeste si pentru a creste siguranta.
  • Selector de sunt:este un modul legat de un sistem de amplificare biopotentiala, care pondereaza contributia fiecarui electrod prin rezistoare, realizand derivarea pe care personalul medical doreste sa o obtina.
  • Sistem de memorie:o memorie stocheaza semnalul inainte de a fi imprimata impreuna cu datele care sunt introduse manual printr-o tastatura digitala, conversia semnalului se realizeaza cu un convertor analogic digital.
  • Microcontroler:controleaza procedurile efectuate de electrocardiograf.

Recorder: imprima semnalul identificat de electrozi, folosind stilouri si hartie termica continua sau jet de cerneala. Este ceea ce cunoastem ca si o electrocardiograma, cum arata rezultatele acesteia.

Vezi de asemenea corset Tehno Farm.

Cum functioneaza electrocardiograful

Functionarea unui electrocardiograf are ca baza fundamentala utilizarea electrozilor care sunt plasati pe corpul pacientului. Patru sunt montate in fiecare dintre membre si sase in pozitii precordiale.

Electrozii inregistreaza activitatea electrica cardiaca si o amplifica, care este trimisa la un oscilograf care inregistreaza activitatea identificata pe o hartie speciala de ecosonograma.

Cand ai nevoie de un EKG

Spre deosebire de acele teste medicale pe care le promit ca vor fi „in mare parte” nedureroase, dar nu sunt, un EKG este un test cu adevarat fara durere pe care furnizorii de servicii medicale il folosesc pentru a obtine o inregistrare rapida a activitatii electrice a inimii tale. Modul in care functioneaza sistemul electric al inimii este important, deoarece semnalele electrice controleaza ritmul si ritmul batailor inimii.

Electrocardiograma, denumita si EKG sau ECG, urmareste ritmul  cardiac prin intermediul senzorilor care se ataseaza la anumite puncte de pe piept. Fiecare senzor are un plasture la un capat care se lipeste fara durere de suprafata pielii si un fir subtire care duce inapoi la aparatul EKG.

Odata ce acesti senzori, sau cabluri, sunt plasati de un tehnician calificat, ramaneti nemiscat timp de un minut, in timp ce aparatul va inregistreaza bataile inimii si ofera o imprimare (urmarire) a ceea ce a capturat. Apoi, tehnicianul dvs. scoate cablurile.

Intregul test dureaza de obicei mai putin de 10 minute, cea mai mare parte a timpului fiind petrecuta pentru atasarea si indepartarea cablurilor, care pot numara pana la 12.

Substanta lipicioasa de pe aparat poate parea putin umeda sau rece atunci cand este lipita pentru prima data de piele. In caz contrar, va puteti astepta sa nu simti absolut nimic de la EKG in timp ce isi face treaba.

O frecventa cardiaca anormal de lenta sau rapida, un ritm neregulat (aritmie) sau un semnal electric neobisnuit pot indica o afectiune care necesita studii suplimentare.

EKG poate detecta, de asemenea, semne ale unui atac de cord anterior sau actual, anomalii structurale, cum ar fi o inima marita, sau aport inadecvat de oxigen sau flux de sange catre inima dumneavoastra.

De ce este importanta terapia pentru parinti?

Read More
De ce este importanta terapia pentru parinti

Pentru adolescenti si adulti tineri, este o provocare atunci cand recunosc ca parintii lor au nevoie de terapie. Uneori, parintii asociaza terapia cu „ceva care este in neregula cu ei”. La urma urmei, timp de generatii, problemele de sanatate mintala au fost subiecte tabu si nu au fost discutate.

Asadar, poate ti-e teama ca parintii tai vor ezita in privinta abordarii problemei sau o vor exclude complet. Desi terapia nu este intotdeauna o sugestie binevenita, poti aborda conversatia intr-un mod productiv si vei putea sa iti ajuti parintii sa vada adevarata valoare a terapiei. De cele mai multe ori printre acestea se numara:

Stigmatul din jurul problemelor de sanatate mintala a scazut, dar inca persista. Astfel, parintii tai s-ar putea sa nu fie pe deplin receptivi la ceea ce ai de spus. S-ar putea sa se teama ca altii le vor percepe negativ dupa ce afla ca sunt in tratament. Pornind de la filozofia ca trebuie sa avem grija de noi insine si sa nu cerem ajutor, unii parinti pot simti ca problema cu care se confrunta este o slabiciune pe care ar face mai bine sa o ascunda.

Primul pas poate parea cel mai greu: cum sa incepi conversatia atunci cand esti inconfortabil. In primul rand, anunta parintii tai ca ai ceva important de discutat cu ei, astfel incat sa nu fie uimiti. Stabileste o ora. Apoi, cand incepeti sa vorbiti, amintiti-va sa fiti amabili in timpul acestei conversatii incomode.

Care sunt problemele ce pot fi vindecate cu ajutorul terpaiei

In cazul in care ai observat ca parintii tai nu se simt in totalitate foarte bine si doresti ca stilul lor de viata sa schimbe complet, intotdeana este esential sa se apeleze la Simona Constantin – psiholog Bucuresti. In cadrul sedintelor, parintii tai vor putea sa spuna exact tot ceea ce se petrece in viata personala, in asa masura incat, cu timpul, acestia sa aiba din nou o calitate a vietii ridicata.

De cele mai multe ori cu ajutorul terapiei se rezolva diferite probleme, iar de cele mai multe ori printre acestea se numara si:

  • Dependenta si alcoolismul

De exemplu, ai putea spune ca ai observat ca parintii tai se simt rau, ca ai gasit sticle goale de bautura in cosul de gunoi si l-ai auzit de mai multe ori certandu-se pe tema alcoolului, probabil ca aceasta substanta ii afecteaza si ar putea avea nevoie de ajutor.

  • Probleme conjugale

Daca ai observat ca parintii tai dorm in camere diferite, ca nu iau cina impreuna si se cearta mai des, si auzi tipete din dormitorul tau in fiecare seara, inseamna ca parintii tai au diferite probleme conjugale. Totusi, de cele mai multe ori, cu ajutorul unui terapeut parintii tai vor putea sa treaca peste anumite episoade neplacute din viata lor.

  • Depresie

Poate ca problema este ca unul dintre parintii tai poate parea extrem de deprimat de luni de zile. Concentreaza-te pe asta. Poti sa le prezinti parintilor tai diferite aspecte ce tin de sanatatea mintala si modul in care aceasta poate sa afecteze viata de zi cu zi, in asa masura incat acestia sa constientizeze importanta terapiei, dar si faptul ca nu trebuie sa se neglijeze mai ales in diferite momente din viata lor.

Mai mult de atat, in special cand vine vorba de perioadele depresive, trebuie sa se tina intotdeauna cont de faptul ca persoanele apropiate au nevoie de ajutor, mai ales din partea familie. Astfel ca, tu poti sa iti indumi parintii catre terapie.

Ajuta-ti parintii sa vada importanta terapiei

Desi nu este responsabilitatea ta sa ai grija de aceasta problema, ai putea fi un catalizator pozitiv pentru vindecarea lor. S-ar putea sa nu realizeze cat de mult afecteaza problema lor intreaga familie.

Aducandu-le in atentie problema, ii ajuti sa recunoasca faptul ca ar putea suferi de o naumita afectiune si ca ar putea avea nevoie de asistenta externa. Poate ca problema este mai mare decat pot face fata, astfel ca este esential ca intotdeauna sa ii poti ajuta pe cei de langa tine oferind sfaturi esentiale cu privire la modul de vindecare a unor astfel de probleme.

Mai mult de atat, este important de stiut si faptul ca intotdeauna psihologul ca sta alaturi pentru ca itnregul proces de vindecare sa fie unul placut pentru ambele parti.

De ce este important procesul de vindecare

Procesul de vindecare este unul extraordinar de placut, iar acest lucru este datorat in totalitate faptului ca majoritatea persoanelor care doresc sa scape de anumite probleme se vor putea cunoaste pe sine insele mult mai bine. In acest mod, majoritatea persoanelor care apleeaza la un specialist, nu doar ca vor putea scapa complet de anumite afectiuni, dar calitatea vietii personale va creste considerabil. In acest mod, propria viata a parintilor tai va putea fi privita prin alti ochi.

Informatii importante despre hernia de disc

Read More
Informatii importante despre hernia de disc

O hernie de disc (prolaps de disc) nu este neobisnuita, acesta putand afecta aproape pe oricine. Apare cel mai frecvent la persoanele de 30 pana la 50 de ani, pe de o parte la persoanele care stau mult, fac sport putin sau deloc si, pe de alta parte, la cei care ridica sarcini grele in fiecare zi. Dar nici tinerii si sportivii nu sunt neaparat crutati. Continue reading “Informatii importante despre hernia de disc”

Ce avantaje exista  daca ai o asigurare de sanatate privata ?

Read More
Ce avantaje exista  daca ai o asigurare de sanatate privata ?

Sistemul de sanatate nu asigura de cele mai multe ori, cele mai bune conditii si de cele mai multe ori, ajungi sa cauti raspunsuri in clinicile private din tara, cheltuind sume de bani importante pentru a face anumite analize sau investigatii. O asigurare privata de sanatate, vine la pachet cu o multime de avantaje si mai jos, vom enumera cateva dintre acestea. Continue reading “Ce avantaje exista  daca ai o asigurare de sanatate privata ?”

Grande Optique – optica medicala unde gasesti servicii complete si rame originale

Read More

Alegerea unei perechi de ochelari de vedere poate fi uneori o misiune aproape imposibila. Si nu din cauza ca ar fi prea multe optiuni, ci prea putine. Colinzi cateva astfel de cabinete in orasul tau, dar parca nu gasesti nimic care sa-ti atraga atentia.

Multe persoane chiar se complac si aleg o alternativa la ce si-ar dori cu adevarat, iar mai tarziu regreta. Pana la urma ochelarii de vedere ii vei purta mult timp, devin accesoriu aproape permanent si parte din aspectul tau fizic. Deci nu e normal sa-ti si placa ramele?

Continue reading “Grande Optique – optica medicala unde gasesti servicii complete si rame originale”