Stiti care sunt tipurile de prosoape care exista? Si, care sunt cele care nu ar trebui sa lipseasca dintr-o casa? In Prosoape personalizate va vom arata tipurile de prosoape de casa pe care trebuie sa le aveti, cea a dusului zilnic, a mainilor, cea a parului, cea a fetei si, de asemenea, carpele pe care trebuie sa le rezervati pentru vizite. Invata sa le distingi prin materialul, dimensiunea si calitatea lor.
Prosoape sau carpe?
La domiciliu avem o colectie de prosoape pentru a ne usca si curata corpul sau, pentru a le folosi in curatarea suprafetelor dure.
Prosoapele pentru uz personal sunt bucati de tesatura care variaza in dimensiune, al caror material este realizat dintr-o tesatura absorbanta cunoscuta sub numele de plus. Functia sa principala este de a usca umiditatea pielii prin frecarea usoara a acesteia pe corp.
Plusul sau tipurile de tesaturi din care sunt fabricate prosoapele variaza, exista:
- Plus cret: este tesatura facuta cu bucle la fel ca catifeaua cret. Acestea sunt cele mai bune pentru prosoape.
- Prosoape cu doua grinzi: aceste tesaturi sunt ceea ce permit prosoapelor sa aiba un relief care poate fi vazut pe ambele suprafete sau pe ambele parti ale prosopului.
Tipuri de prosoape de casa pe care ar trebui sa le aveti
Iata cateva tipuri de prosoape pe care ar trebui sa le ai acasa. Ele sunt de baza pentru igiena personala.
https://www.calaexclusive.ro/prosoape-de-bucatarie este un loc de unde poti cumpara produsele de care ai nevoie.
Prosoape pentru uscarea parului
Parul atunci cand este umed este mai susceptibil la rupere, deoarece coaja sa devine elastica din cauza cantitatii de apa pe care o retine. Cand este frecat cu un prosop, acesta poate fi deteriorat in timp, terminand cu frizz, plictisitoare si cu capete despicate.
Pentru a evita aceasta problema, idealul este sa folositi prosoape din microfibra pentru uscarea parului. Microfibra are un design care permite canalizarea si distribuirea apei in tesatura, astfel incat atunci cand este in contact cu parul, umiditatea sa poata fi absorbita mai repede. Acest lucru ajuta parul sa se usuce mai repede, reducand incretirea si uscaciunea. Din acest motiv, ele sunt, de asemenea, ideale ca prosoape sport, deoarece ajuta la mentinerea pielii uscate in timpul si dupa exercitii fizice.
Prosoape de fata
Prosoapele de fata sunt cele carora trebuie sa li se acorde cea mai mare atentie in ingrijirea lor. Acestea sunt doar pentru fata. Evita uscarea fetei cu prosopul de pe corp.
Datorita delicatetii acestei zone a pielii, trebuie sa spalati frecvent acest prosop. Datorita dimensiunilor sale usor de manevrat, nu va fi obositor sa-l pastrati curat.
Prosoape pentru picioare
Acest prosop are o masurare medie de 27 x 52 centimetri, ceea ce il face perfect pentru uscarea picioarelor atunci cand parasiti dusul. Grosimea sa permite absorbtia rapida a umiditatii de la picioare.
Prosoape de mana
Prosoapele de mana pot fi de 13 x 13 sau 16 x 30 centimetri, dimensiunea sa o face formidabila pentru ingrijirea mainilor dupa fiecare spalare. Acestea sunt de obicei atarnate pe unele accesorii de baie.
Avantajele bumbacului
Bumbacul este o multime de lucruri, dar cu siguranta NU este lipicios! Agatarea statica poate fi acuzata pentru multe esecuri jenante ale tesaturii, dar bumbacul nu este niciodata de vina, deoarece nu poate retine o incarcare electrica. Asa ca, daca doriti haine fara agatare, ramaneti cu bumbac. Aflati despre ce cauzeaza lipirea statica.
Bumbacul exista de mii de ani, ceea ce il face una dintre cele mai vechi fibre din lume. Este anual regenerabil, biodegradabil si reglementat de USDA.
Nu trebuie sa-l spalati pentru ca nu retine mirosuri precum tesaturile pe baza de ulei, puteti economisi cateva drumuri la cos pentru ca bumbacul nu se murdareste dupa 1 purtare. In plus, vei economisi bani, apa si energie si vei ajuta hainele sa reziste si mai mult.
Daca oamenii cred ca alegerea materialelor sintetice este gresita, atunci alegerea bumbacului trebuie sa fie corecta! Scamele sunt bile deranjante de fibre incalcite care ies pe haine atunci cand materialul se freaca de el insusi sau de alt material. La nailon, poliester si amestecuri de fibre, scamele sunt permanente, in timp ce bumbacul elimina orice scama la spalare. Deci, daca vrei ca hainele tale sa ramana netede, verifica eticheta inainte de a cumpara.
De la serviciu la joaca, de la tinute sportive la tinute de seara, bumbacul este acolo. Fibra este atat de versatila incat poate fi tesuta sau tricotata intr-o gramada de tesaturi diferite, cum ar fi velur, cambray, dantela si velur. Deci, indiferent de ocazie, bumbacul va acopera.
Veti gasi eticheta Bumbac pe unele dintre paginile de produse. Cand vezi acest logo, stii ca primesti produse de inalta calitate din bumbac, fara umplutura sau materiale sintetice.
Semnul bumbacului si familia sa de marci comerciale sunt printre cele mai recunoscute simboluri din lume.