Ce trebuie sa stim despre expansiunea tisulara

Expansiunea tisulara pregateste sanul pentru implanturi mamare printr-o tehnica chirurgicala reconstructiva, care permite extinderea pielii de san si de muschi folosind un tesut temporar. Extensorul este eliminat cateva luni mai tarziu. Pacientul va suferi apoi o reconstructie microvasculara sau un implant mamar. Extensorul este un implant gonflabil din silicon mamar inserat sub piele si muschi. Acesta contine un port de umplere mic, care este injectat periodic cu solutie salina pana cand se umple treptat. Matricea dermica formeaza in esenta un buzunar, care ajuta la formarea unui loc care va sprijini partea inferioara a implantului, tinandu-l in pozitie.
Pacientii pot simti o senzatie de intindere si presiune in zona sanului ca decomprimare, pe masura ceacesta se umfla. Procesul de inflatie, care dureaza aproximativ un minut, are loc la intervale de timp regulate ce se intind pe mai multe luni.

Printre avantajele procedurii de tesuturi de expansiune se numara faptul ca extensorul de tesut foloseste piele, care este conectata la sange si la nervurile pacientului de unde se si aprovizioneaza. In plus, exista mai putine cicatrici cu aceasta procedura.

Procedura de extindere a tesuturilor poate fi efectuata ca urmare a unei mastectomii sau in termen de o luna de la o mastectomie, dupa ce scurgerile chirurgicale au fost eliminate si nu dureaza mai mult de o ora, in mod normal. Se continua pana cand zona sanului este putin mai mare decat celalalt san. Odata ce pielea din zona sanului a fost intinsa, iar pacientul este apt pentru o interventie chirurgicala, la aproximativ o luna dupa terminarea chimioterapiei, se realizeaza a doua etapa de reconstructie. Extensorul va fi indepartat, iar o procedura de reconstructie sau una de introducere implant va avea loc.

In ceea ce priveste recuperarea dupa ce procedura de tesuturi de expansiune a fost efectuata, pacientii vor ramane, de obicei, in spital peste noapte. Recuperarea completa dupa operatie dureaza aproximativ patru saptamani.
Dupa interventia chirurgicala de reconstructie, medicul dumneavoastra va va da instructiuni specifice de urmat pentru recuperare. Pentru rezultate optime, informeaza-te in detaliu cu privire la exercitiile speciale pe care ar trebui sa le faci pentru a preveni rigiditatea si cicatrizarea tesutului imediat dupa interventie, precum si asupra modului in care sa ai grija de pansamente, copci, capse si canalele chirurgicale de scurgere.

Este important sa-ti iei timpul necesar pentru a se vindeca. Este, de asemenea, important sa continui sa faci exercitii ale bratelor in fiecare zi si sa urmati orice alte rutine pe care medicul dumneavoastra sau terapeutul fizic le prescrie pentru tine.

Cum puteti scapa de cicatricile provocate de acnee

acneeDaca va numarati printre persoanele care au avut de suferit datorita atacurilor acneei, cu siguranta v-au ramas  pe fata foarte multe cicatrici.

Chiar daca acestea sunt mai mult sau mai putin vizibile, cu siguranta cicatricile provocate de acnee sunt  inestetice, si de cele mai multe ori complexeaza persoanele afectate. Spre bucuria acestora, in ziua de astazi exista foarte multe solutii care va pot scapa de ele, daca nu definitiv, macar  le estompeaza in mod semnificativ.

Cu siguranta, forma si dimensiunile lasate de acnee depind in mod direct de cat de ample au fost crizele de acnee si tratamentele care au fost folosite. Din acest punct de vedere exista cicatrici plane, care arata ca niste adevarate “cratere”. Forma lor aproximativ rotunda, face ca piele sa aiba un aspect denivelat si inestetic sau batranicios.

Un alt tip de cicatrici, sunt cele mai profunde si mai inguste care au forma unui con de gheta, acestea fiind cunoascute sub numele de  “varf de gheata”.  Formele ceva mai grave de acnee pot lasa in urma lor niste cicatrici care au un aspect in relief, datorita inflamatiilor pielii care au dus la aparitia fibrozelor pe suprafata pielii. Acestea poarta numele de cicatrici pufoase si arata ca niste mici chisturi.

Cu sprijinul medicinei estetice, toate aceste probleme vor disparea, deoarece aceasta pune la dispozitia persoanelor afectate de aceasta problema, o serie de solutii menite sa faca pielea sa aiba un aspect foarte neted. Mai exact,  metodele folosite sunt similare celor pentru corectarea ridurilor sau celor folosite in tratamentele anti-imbatranire. In cadrul procedurilor estetice sunt folosite anumite solutii de umplere, cum ar fi acidul hialuronic, care sunt injectate de catre medicul estetician, in scopul de a permite pielii sa revina la forma initiala.

Rezultatele sunt vizibile imediat, iar pacientul nu necesita internare. Singurul dezavantaj al acestor proceduri este dat de faptul ca aceste substante injectabile sunt absorbite in timp, fapt ce atrage dupa sine necesitatea unei noi inteventii, la un intreval de cateva luni.

O alta modalitate de eliminare a cicatricilor provocate de acnee o reprezinta peeling-ul. Cu ajutorul acesteia  sunt elimine straturile superioare ale pielii, facand loc unui strat de piele mai fina si mai neteda. Interventia consta in aplicarea pe zona tratata a unui produs pe baza de acizi de fructe (cum ar fi acidul glicolic), care au rolul de a “distruge” celulele de la suprafata pielii, uniformizand-o.

Indiferent ce procedura de eliminare a cicatricilor ati alege, este bine de stiut ca veti avea nevoie de o anumita perioada de vindecare, pe parcursul careia pielea va trebui intretinuta cu o crema hidratanta. De asemenea nu aveti voie sa va expuneti la soare cel putin o luna dupa interventie.

Un ultim aspect care trebuie precizat, este acela ca nu este indicat sa va supuneti pielea unei astfel de proceduri de eliminare a cicatricilor, pana nu aveti certitudinea ca ati scapat definitiv de acnee.