Poti urma sfatul nostru invata marketing gratuit si gaseste pe net idei si exemple ale mixului de marketing pentru a putea intelege cu ce lucrezi.
Pentru ca este vorba despre marketing si publicitate online trebuie sa mentionam inca de la inceput faptul caeste important sa tii cont demodul in care transferi date si de confidentialitate. Iti recomandam sa citesti mai jos despre acest subiect care a creat numeroase controverse.
Colectarea informatiilor despre utilizatori de catre editori si agentii de publicitate a generat preocupari cu privire la confidentialitatea acestora. Saizeci la suta dintre utilizatorii de internet ar folosi tehnologia Do Not Track pentru a bloca toata colectarea de informatii daca ar fi oferita o oportunitate.
Peste jumatate dintre utilizatorii Google si Facebook sunt preocupati de confidentialitatea lor atunci cand utilizeaza Google si Facebook, potrivit lui Gallup.
Multi consumatori au rezerve cu privire la directionarea comportamentului online. Urmarind activitatile online ale utilizatorilor, agentii de publicitate sunt capabili sa inteleaga destul de bine consumatorii. Agentii de publicitate folosesc de multe ori tehnologii, cum ar fi bug-uri web si cookies respawning, pentru a maximiza abilitatile lor de a urmari consumatorii.
Conform unui sondaj realizat de Harris Interactive in 2011, peste jumatate dintre utilizatorii de Internet au avut o impresie negativa publicitatea comportamentala si patruzeci la suta se temeau ca informatiile lor personale de identificare fusesera partajate cu agentii de publicitate fara consimtamantul lor.
Consumatorii pot fi in mod special tulburati de catre agentii de publicitate care ii vizeaza pe baza unor informatii sensibile, cum ar fi starea financiara sau sanatatea. In plus, unii agenti de publicitate ataseaza adresa MAC a dispozitivelor utilizatorilor la “profilurile demografice”, astfel incat sa poata fi redirectionati (indiferent de precizia profilului) chiar daca utilizatorul sterge cookie-urile si istoricul navigarii.
Inselatorii pot profita de dificultatile consumatorilor de a verifica identitatea unei persoane online fapt care duce la artificii precum phishingul (in cazul in care e-mailurile inselatoare par identice cu cele de la un proprietar de marca cunoscut).
Centrul de Plangeri pentru Criminalitatea pe Internet a primit 289.874 de plangeri in 2012, inregistrand pierderi de peste o jumatate de miliard de dolari, majoritatea provenind din anunturi inselatoare.
De asemenea, consumatorii se confrunta cu riscuri malware, atunci cand interactioneaza cu publicitatea online. Raportul anual de securitate al Cisco din 2013 a relevat faptul ca clicul pe anunturi a fost de 182 ori mai mare decat probabilitatea de a instala un virus pe computerul unui utilizator care navigheaza pe internet pentru continut pornografic. De exemplu, in august 2014, reteaua de publicitate a Yahoo a vazut cazuri de infectie cu o varianta de ransomware Cryptolocker.
Spam
Costul redus al difuzarii publicitatii pe Internet contribuie la spam, in special prin intermediul spam-urilor de mari dimensiuni. Au fost depuse numeroase eforturi de combatere a spam-urilor, de la liste negre la etichetari obligatorii la filtrele de continut, dar majoritatea acestor eforturi au efecte colaterale negative, cum ar fi filtrarea gresita.
Este important sa tii cont de toate aspectele de genul acesta cand faci promovare online pentru a evita situatiile neplacute.