Mic ghid pentru intocmirea unui necrolog

Pierderea unei persoane dragi este pentru oricine un lucru cumplit. Omagierea vietii celui defunct intr-un necrolog emotionant nu ar trebui sa fie o povara suplimentara asupra celor care poarta doliu si sunt incarcati de emotii coplesitoare. Firma de pompe funebre funerare-rainbow-dorobantu.ro crede ca scrierea unui necrolog poate fi o oportunitate buna de a comemora, de a va aminti si a sarbatori o viata frumoasa in cuvinte.

moarte

Atunci cand va pregatiti sa scrieti un necrolog, iata doua elemente principale de care ar trebui sa tineti cont.

1. Motivul pentru care scrieti necrologul. Amintiti-va ca scopul final este de a vorbi despre pasiunile si realizarile persoanei decedate.
2. Structura. Din punct de vedere structural, necrologul este destul de simplu. Necrologul tipic care este un discurs ce se tina la ceremonia funerara are doar 5 parti principale:
– anuntul mortii
– o scurta biografie
– informatii din viata
– anuntul ceremoniilor programate
– cereri de contributie (daca este cazul).

Daca necrologul apare in ziar, atunci anuntul va fi in general mai scurt si poate contine o poza a persoanei decedate.

Retineti aceste doua elemente principale atunci cand intocmiti necrologul si veti simti cum scrierea sa poate fi o parte importanta a procesului de vindecara dupa durerea unei pierderi atat de mare. Va puteti aduce aminte de lucruri frumoase si puteti pretui amintiri dragi.

Ghid de scriere a necrologului

1. Decideti cine va scrie necrologul. In general este bine sa alegeti o persoana care a fost apropiata defunctului deoarece cuvintele vor fi mai emotionante si mai putin formale. Persoanele care isi planifica propria inmormantare pot sa-si scrie singure necrologul.

2. Verificati cerintele ziarului in care veti publica anuntul. Uneori ziarele impun un stil specific, o lungime maxima a textului etc.

3. Decideti unde veti publica necrologul. In functie de alegere veti sti cate cuvinte trebuie sa aibe, precum si alte detalii importante. In afara de ziarele locale, un necrolog poate fi publicat pe retelele de socializare Facebook sau Twitter, in revistele studentesti si alte publicatii specifice. Interesati-va inainte cat va costa sa publicati necrologul.

4. Adunati informatii relevante: nume, varsta si orasul resedinta al defunctului, datele si orasele de nastere si moarte, eventual instructiuni pentru trimiterea florilor si donatiilor. Pentru necrologuri mai detaliate puteti discuta si cu alti prieteni si membri ai familiei defunctului.

5. Scrieti necrologul si daca este cazul selectati o poza adecvata a defunctului (in general se recomanda o poza tip buletin pentru ca aceasta arata mult mai bine chipul persoanei).

Pentru alte sfaturi si servicii funerare diverse vizitati http://funerare-rainbow-dorobantu.ro/servicii-funerare-sector-6/


Leave a Reply