In momentul in care intentionezi sa iti creezi un blog, in mod evident cunosti faptul ca pentru asta ai nevoie de un nume de domeniu, dar si de un serviciu de gazduire web de la Gazduire Enterprise.
Referitor la numele de domeniu, acesta trebuie sa fie unic, si ales cu o foarte mare grija, pentru ca tot ceea ce contine blogul, toate articolele, imaginile sau clipurile video, trebuie sa aiba legatura cu numele de domeniu.
Urmatorul aspect care conteaza foarte mult, este legat de serviciul de gazduire web pentru care optezi, iar aici trebuie mentionat faptul ca ai nevoie obligatoriu de gazduire web.
Pentru asta, va trebui iarasi sa cunosti faptul ca se pot gasi doua tipuri de gazduire web pentru care poti sa optezi, respectiv gazduire shared sau server propriu (server dedicat, VPS. Etc).
Daca stam sa discutam despre primul tip de gazduire web amintit, si anume despre gazduirea shared, atunci in cel mai simplu si clar mod, putem spune ca daca alegi un astfel de tip de gazduire, site-ul tau va fi gazduit pe un server alaturi de o multime de alte site-uri.
Acest lucru inseamna ca site-ul tau, impreuna cu toate celelalte site-uri va imparti toate resursele serverului, iar daca toate site-urile isi folosesc resursele normal, fara a face excesiv acest lucru, nu vor aparea probleme.
Ce este avantajos referitor la acest tip de gazduire web, este faptul ca un astfel de pachet de hosting este mai ieftin, pentru ca platesti doar pentru partea ta de server, iar daca esti la inceput de drum, nu ai nici nevoie de prea multe resurse, asa ca vei avea costuri mici.
Partea neplacuta insa vine in momentul in care alegi sa beneficiezi de serviciile unei firme de gazduire web care iti ofera servicii de proasta calitate, sau atunci cand tu ai probleme cu site-ul insa folosesti prea multe resurse de pe server.
Asadar, daca ai de gand sa iti deschizi un blog, cu siguranta trebuie sa optezi pentru gazduirea de tip shared.
Cea de a doua optiune pentru tine, poate consta in alegerea unui server dedicate pentru gazduirea web. Tot in cei mai simpli termeni, acest lucru inseamna ca atunci cand alegi un server dedicat, acesta iti va apartine in totalitate, iar toate resursele de pe server vor fi doar ale tale.
Referitor la resursele serverului, acestea sunt definite de catre pachetul de web hosting pe care il achizitionezi. Aici totul este cat se poate de simplu, pentru ca in functie de mult sau de putin platesti, vei avea mai multe sau mai putine resurse.
Ei bine alegerea unui server dedicat va trebui facuta si in functie de complexitatea blogului sau a site-ului pe care il detii.
Aici iarasi este important de precizat faptul ca in cazul gazduirii shared, setarile si softul iti erau puse la dispozitie de catre compania de gazduire web, in cazul unui server dedicat, tu singur te vei ocupa de acest aspect, asa ca trebuie sa stii exact ce tip de gazduire preferi.