De ce sa obtineti un permis de navigatie? Pentru ce este? Este obligatoriu sa navighezi? Cat costa o scoala de navicatie? Ce presupune examenul? Toate aceste informatii care va va ajuta sa va orientati si sa alegeti permisul de navigatie potrivit sunt disponibile la SkipperAcademy.ro.
Exista diferite tipuri de permise de navigatie, iar noi va oferim o prezentare generala pentru a va ajuta sa alegeti permisul de navigatie care se potriveste nevoilor voastre si zonei in care navigati.
Permisul de navigatie este obligatoriu pentru a conduce o ambarcatiune de agrement de indata ce aceasta are un motor cu o putere mai mare de 4,5 kilowati (6,11 cai putere), indiferent daca este destinata navigatiei fluviale sau maritime. Permisul de navigatie va permite, de asemenea, sa folositi un VHF in apele teritoriale franceze.
Obtinerea permisului de conducere a unei ambarcatiuni
Pentru a obtine un permis de navigatie, trebuie sa aveti cel putin 16 ani si sa detineti un certificat medical de aptitudine. Unii candidati care nu au implinit 16 ani, dar au navigat timp de trei ani, pot sustine examenul. In acest caz, va fi necesar sa contactati Departamentul de afaceri maritime.
Cu toate acestea, incepand cu varsta de paisprezece ani si pana la saisprezece ani, persoanele care fac parte dintr-o organizatie afiliata la o federatie sportiva autorizata pot conduce o ambarcatiune de agrement de mai putin de 20 de metri in timpul zilei, in cadrul activitatilor propuse de aceasta organizatie, in conditiile, in special in ceea ce priveste supravegherea, stabilite printr-un ordin al ministrilor responsabili cu marea si transporturile.
Diferitele tipuri de permise de navigatie
- Pentru navigatia pe mare sau in apele interioare (rauri, lacuri sau cursuri de apa) este necesar un permis daca motorul ambarcatiunii depaseste 6 cai putere. Cu toate acestea, exista mai multe licente din care puteti alege, in functie de programul dumneavoastra de navigatie.
- Permisul de coasta va permite sa navigati pana la 6 mile de la un adapost (12 km), zi si noapte, pe mare, dar si pe lacuri si corpuri de apa inchise, dar nu si pe rauri si canale. Permisul de coasta, care va permite sa navigati fara limita de distanta, zi si noapte.
- Permisul de navigatie pe cai navigabile interioare pentru ambarcatiuni cu o lungime mai mica de 20 de metri. Licenta pentru ambarcatiunile cu o lungime mai mare de 20 de metri. Candidatul trebuie sa aiba cel putin 18 ani.
Va rugam sa retineti: indiferent de tipul de permis de navigatie pe care il alegeti, acesta va va permite sa navigati doar pentru activitati de agrement. Comanda unei ambarcatiuni de agrement in scop lucrativ necesita o calificare profesionala de capitan.
Explorare, navigatie, cu un permis de navigator
Plimbarea cu barca va va oferi posibilitatea de a merge in locuri care nu sunt de obicei accesibile. Va veti bucura sa va indepartati de toate la mare si/sau pe un rau. De ce sa nu va opriti la un mic golfulet pustiu, ideal pentru a va odihni si a lua o pauza de la plaja si inot? Sau faceti o pauza pe aceasta coasta si explorati-o, cu geanta in mana, fara sa va faceti griji pentru parcarea masinii?
Avantajele navigatiei
Navigatia este un sport exceptional in ceea ce priveste beneficiile pe care le poate aduce unui individ. Iata doar cateva dintre beneficiile larg recunoscute ale sportului nostru:
Forta musculara si rezistenta: numeroasele activitati implicate in navigatie, cum ar fi tragerea si ridicarea panzei pentru a manevra o barca sau un iaht, va adauga forta musculara pentru umeri si spate.
Fitness cardiovascular: navigatia va poate imbunatati, de asemenea, sanatatea cardiovasculara si reduce riscul de hipertensiune arteriala, obezitate si alte boli de inima. Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de absorbtie de oxigen care se intampla atunci cand te angajezi in activitati intense.
Bunastare mentala: a fi pe apa te pune intr-o dispozitie buna nu doar din cauza calmului apei, ci si din cauza aerului sarat. Salinitatea aerului marin este compusa din ioni incarcati care ajuta la absorbtia oxigenului de catre organism, care, la randul sau, echilibreaza nivelul serotoninei. Cu cat nivelurile de serotonina ale corpului tau sunt mai echilibrate, cu atat vei fi mai fericit.
Reduce nivelul de stres: zgomotul si stropirea apei, miscarea ritmica a barcii si sunetul vantului in panze pot afecta toate modelele undelor cerebrale. Acest lucru relaxeaza si linisteste o minte ocupata si extrem de stresata.
Creste agilitatea: diferitele sarcini asociate navigatiei va ajuta, de asemenea, sa va imbunatatiti flexibilitatea si agilitatea. Activitati precum tragerea de linii si deplasarea si mentinerea stabila pe o barca in miscare va pot imbunatati semnificativ coordonarea ochi-mana si abilitatile motorii.
Imbunatateste concentrarea: Deoarece multi oameni de astazi sunt multi-tasker cronici, ar trebui sa dezvolte un sentiment profund de concentrare. Cu scopul final de a ramane in siguranta la bord, navigatia imbunatateste capacitatea unei persoane de a se concentra chiar si cu sarcini multiple la indemana.