De ce sa mergi la un azil de batrani?

De ce sa mergi la un azil de batrani

La o anumita varsta, devenim din ce in ce mai dependenti, nu mai putem indeplini singuri sarcinile de zi cu zi, cum ar fi cumparaturile, imbracatul, pregatirea meselor, curatenia in casa etc. Desi ne dorim sa ramanem in propria casa, este uneori dificil sa solicitam serviciile unui ajutor la domiciliu din cauza lipsei de mijloace financiare. Desi ne-ar placea sa ramanem in propria casa, este uneori dificil sa solicitam serviciile unui ajutor la domiciliu din cauza lipsei de mijloace financiare. Astfel, integrarea intr-un azil de batrani pare a fi cea mai rezonabila solutie.

Pierderea autonomiei

Pierderea autonomiei este principalul motiv pentru integrarea persoanelor in varsta intr-un azil de batrani, cum ar fi azilul nostrum, care dispue chiar si de toalete adaptate pentru persoanele cu nevoi speciale. Intr-adevar, autonomia unei persoane scade odata cu varsta. Incepand cu varsta de 70 de ani, diversele sarcini ale vietii de zi cu zi devin greu de indeplinit, chiar si simplul fapt de a te deplasa dintr-un loc in altul.

Pierderea autonomiei poate lua mai multe forme, dar, indiferent de acestea, este important sa integram aceste persoane intr-un azil de batrani pentru a le asigura siguranta si bunastarea. Ar trebui remarcat faptul ca integrarea unui cetatean senior nu ar trebui sa fie o obligatie sau cu rea-vointa, subiectul este liber sa aleaga daca doreste sau nu sa-si petreaca restul vietii intr-un azil de batrani.

Desigur, cetateanul in varsta trebuie sa fie sfatuit, pregatit mental si insotit inainte de a sta intr-un azil de batrani, deoarece schimbarea de viata poate fi dificil de trait. Ascultarea unui rezident care lucreaza la noi poate fi, de asemenea, un ajutor considerabil in luarea unei decizii pentru a va face o idee despre cum este viata in aceste tipuri de case.

Locuinte nepotrivite

Pe masura ce imbatranim, devine tot mai dificil sa traim in propria casa. Nu ne mai putem deplasa pe scari, nu ne mai putem urca in pat, nu mai putem ajunge la dulapurile din bucatarie si nici macar nu ne mai putem face nevoile. Ca urmare, casa noastra devine nepotrivita pentru pierderea independentei.

De aceea, solutia este un azil de batrani. Infrastructurile din aceste institutii au fost concepute pentru a face viata mai usoara si mai confortabila pentru persoanele in varsta. In plus, aceste camine folosesc rampe pentru scaune cu rotile si instaleaza paturi modificabile si detasabile pentru a evita riscul de accidente.

Izolarea persoanelor in varsta

Persoanele in varsta traiesc adesea singure in casele lor, din simplul motiv ca membrii familiei trebuie sa se ocupe si de serviciu, de casa etc. Aceasta izolare poate duce la probleme psihologice. Aceasta izolare poate duce la probleme psihologice pentru persoanele in varsta, cum ar fi singuratatea, anxietatea si stresul. Cel mai bun mod de a evita aceasta singuratate, care are efecte negative asupra sanatatii subiectului, este de a trai in grup intr-un azil de batrani. In aceasta institutie, varstnicul va fi in contact permanent cu persoane de aceeasi varsta si conditie. In plus, se organizeaza deseori activitati care sa le ocupe ziua acestor persoane.

Motivul pentru care batranii fac des depresie

Inaintarea in varsta vine adesea impreuna cu pierderea sistemelor de sprijin social din cauza decesului unui sot sau a unui frati, pensionare sau relocare. Din cauza schimbarilor in circumstantele unei persoane in varsta si a faptului ca se asteapta ca persoanele in varsta sa incetineasca, medicii si familia pot rata semnele depresiei.

Ca urmare, tratamentul eficient este adesea intarziat, fortand multe persoane in varsta sa se lupte inutil cu depresia.Cum este insomnia legata de depresia la adultii in varsta?

Insomnia este de obicei un simptom al depresiei. Studiile au descoperit ca insomnia este, de asemenea, un factor de risc pentru o noua depresie sau depresie care reapare, in special la adultii in varsta.

Pentru a trata insomnia, expertii recomanda uneori evitarea sau reducerea la minimum a benzodiazepinelor (cum ar fi Ativan, Klonopin sau Xanax) sau a medicamentelor „hipnotice” mai noi (cum ar fi Ambien sau Lunesta) care, potrivit Societatii Americane de Geriatrie, pot creste riscul de vigilenta afectata., depresie respiratorie si caderi.

Expertii prefera adesea tratarea insomniei la varstnici cu hormonul melatonina sau o formulare in doza mica de antidepresiv triciclic doxepin (Silenor). Alte antidepresive cu potential sedative, cum ar fi Remeron sau trazodona, sunt uneori prescrise pentru ambele scopuri.

Ajutorul de somn Belsomra s-a dovedit, de asemenea, eficient si sigur la adultii in varsta. Daca nu exista nicio imbunatatire a tulburarii de somn sau a depresiei, un psihiatru sau psihofarmacolog poate prescrie alte medicamente, psihoterapie sau ambele.

Afectiunile fizice precum accidentul vascular cerebral, hipertensiunea arteriala, fibrilatia atriala, diabetul, cancerul, dementa si durerea cronica cresc si mai mult riscul de depresie.

Scanarile creierului persoanelor care dezvolta prima depresie la batranete dezvaluie adesea pete in creier care ar putea sa nu primeasca suficient flux sanguin, despre care se crede ca rezulta din anii de hipertensiune arteriala. Modificarile chimice in aceste celule ale creierului pot creste probabilitatea depresiei separat de orice stres al vietii.

 


Leave a Reply