Frigiderele au nevoie de intretinere periodica pentru a continua sa functioneze in conditii bune. Daca frigiderul tau are probleme de racire, nu este neaparat o problema serioasa. Incearca cateva corectii inainte de a cheltui bani cu un tehnician sau cu un frigider nou. Daca poti auzi ventilatorul congelator care ruleaza, poti spune deja ca este de lucru la el… El incearca sa tina lucrurile la rece, dar ceva intervine si nu se mai realizeaza acest lucru. Remediaza problema revizuind-o metodic.
Pasul 1
Regleaza controlul temperaturii, daca este necesar. Desi suna foarte simplu, aceasta poate fi problema. Acesta trebuie fixat la 37º. Este posibil ca controlul temperaturii sa se fi miscat accidental.
Pasul 2
Dezgheata frigiderul, daca este necesar. Daca nu a fost dezghetat corespunzator, frigiderul nu se va raci corespunzator.
Pasul 3
Curata garniturile condensatorului cu un aspirator. Acestea sunt in spatele sau pe partea laterala a frigiderului.
Pasul 4
Inspecteaza sigiliul usii. O etansare uzata poate provoca formarea ghetii si poate impiedica inchiderea corecta a usii. Acest lucru duce la racire eronata.
Pasul 5
Incearca sa pastrezi frigiderul in pozitia cat mai plana daca este necesar. Pentru ca frigiderul sa se inchida singur, acesta trebuie sa fie la nivel si usor inclinat inapoi. Daca nu, aseaza o bucata de lemn sub frigider si regleaza suruburile pe picioarele de nivelare.
Pasul 6
Inchide usa si asigura-te ca nu este stramba. Daca usa nu se inchide uniform, va avea nevoie de o ajustare. Utilizeaza o surubelnita pentru a slabi balamalele si pozitioneaza corect usa. Strange balamalele. Poti vedea aici si preturi reparatii frigidere.
Un ghid rapid pentru alegerea frigiderului:
Deoarece fiecare mediu industrial este diferit, in acest articol vei gasi un mini ghid in cativa pasi pentru a te ajuta sa alegi frigiderul potrivit:
Pasul 1: Seteaza sarcina de caldura.
Este important sa setezi sarcina termica pentru a te asigura ca frigiderul ales este suficient de mare pentru utilizarea necesara.
Sarcina termica (in kW) poate fi determinata in mai multe moduri, dar este esential sa se inteleaga procesul de calculare a sarcinii termice cu precizie.
Pasul 2: Seteaza tipul lichidului de racire, temperatura si debitul.
Odata ce sarcina de caldura este cunoscuta, urmatorul pas este de a stabili lichidul de racire, temperatura tinta si debitul pe care frigiderul trebuie sa il furnizeze procesului. Acest lucru se stabileste prin metoda de la care caldura este transferata de la proces la lichidul de racire si tipul de lichid de racire utilizat. De exemplu, caracteristicile apei sunt diferite de cele ale uleiului.
Pasul 3: Identifica mediul de instalare.
In ce mediu va fi instalat frigiderul? Aplicatiile de interior, de exemplu, pot experimenta temperaturi ridicate si atmosfere murdare, in timp ce instalatiile exterioare rezista la temperaturi ambientale ridicate si scazute. Acest lucru poate modifica dimensiunea frigiderului si necesita accesorii, cum ar fi filtre de aer, incalzitoare de rezervor etc.
Pasul 4: Utilizeaza curbele de performanta ale frigiderului.
Acum, utilizeaza urbele de performanta disponibile ale frigiderului pentru a alege un model de frigider care ajusteaza sau depaseste capacitatea necesara in functie de temperatura de alimentare cu apa racita si de cea mai mare temperatura ambianta asteptata.
Sfaturi pentru organizarea frigiderului
Fii vigilent cu carnea. Potrivit cercetarii Tap Warehouse, 66% dintre britanici verifica daca carnea este comestibila mirosind-o. Dar bacteriile care provoaca intoxicatii alimentare nu au miros, asa ca acest lucru te poate imbolnavi.
Curatati-va frigiderul in mod regulat. Pentru colturile incomode, incercati sa utilizati o periuta de dinti veche.
Dezghetati-va frigiderul in mod regulat pentru a evita acumularea de gheata.
Aveti grija sa pastrati alimentele proaspete, cum ar fi salatele si ierburile, departe de spatele frigiderului si sa nu le lasati sa se atinga de el – temperatura din spate este mai rece si aceste alimente delicate ar putea ingheta si se vor strica.
Untul si branzeturile moi nu trebuie sa fie in partea cea mai rece a frigiderului – asa ca, desi recomandam lactate pe raftul din mijloc, rafturile usilor pentru lactate mai moi sunt in regula.
Pastrati anumite fructe si legume departe de frigider, deoarece „eliberatorii de gaz” precum avocado, banane, nectarine, piersici, pere, prune si rosii pot face ca unele legume sa se strice prematur.
Odata deschise, borcanele cu condimente, gemuri si jeleuri trebuie pastrate la frigider. Alimentele gatite trebuie acoperite corespunzator, in timp ce carnea si pestele crud trebuie bine acoperite si sigilate.
Potrivit Tap Warehouse, mai mult de jumatate din Regatul Unit (54%) decongeleaza carnea si pestele la temperatura camerei. Acest lucru poate determina cresterea bacteriilor pe masura ce alimentele se incalzesc, asa ca decongelati in frigider.
Nu puneti niciodata alimente fierbinti in frigider, deoarece aceasta va duce la cresterea temperaturii generale si poate duce la otraviri alimentare si la alterarea inutila a alimentelor.
Tinand cont de sfaturile de mai sus, va fi mult mai usor sa mancati sanatos.