Compania Mitubishi a aparut initial ca firma de transport maritim in 1834. Abia in anul 1921 s-a specializat in productia de motoare cu combustie interna, in fabrica sa din Nagoya, cu ajutorul designerilor britanici.
In 1970 compania a infiintat fundatia Mitubishi pentru a comemora aniversarea centenara a primei companii. De asemenea, au fost mentinute activitatile caritabile pana in prezent. Primele expozitii au avut loc in Osaka, intre anii 1970 – 1980.
Toate autoturismele Mitubishi sunt caracterizate prin rezistenta si durabilitate. Magazinele fizice si online comercializeaza piese auto pentru Mitubishi la cele mai bune preturi posibile astfel incat fiecare posesor sa aiba posibilitatea de a isi repara masina in mod optim si la timp.
Exista mai multe etape pe care fiecare posesor de masina ar trebui sa le ia in calcul in momentul in care isi intretine masina pentru ca aceasta sa nu ii faca surprize neplacute. Faptul ca Mitubishi este un brand care a fost recunoscut pentru fiabilitate si rezistenta, nu inseamna ca utilizatorul este absolvit de intretinere corecta.
Verificarea si inlocuirea pieselor la timp
Anumite piese tind sa se deterioreze mai repede decat altele. Daca spre exemplu un motor cu transmisie pe lant poate tine atat cat tine si masina, despre sistemul de franare nu se poate spune acelasi lucru din motive evidente.
Placutele de frana, tamburii si discurile se uzeaza in timp, frana fiind folosita foarte des si implicand in majoritatea cazurilor o forta de frecare utilizata in scopul de a incetini.
Componentele sistemului de franare trebuie sa fie schimbate ori de cate ori este nevoie sau chiar inainte pentru siguranta proprie si a celorlalti participanti la trafic. O masina fara frane este considerata un adevarat pericol pentru toata lumea si nu ar trebui sa fie miscata de pe loc pe propriile roti pana la remedierea problemei.
Transmisia pe curea trebuie de asemenea schimbata la timp deoarece o curea rupta genereaza deteriorari masive in motor si poate cauza accidente. In momentul in care cureaua se rupe la viteze mari, ea poate ricosa in alte componente interioare ale motorului, poate distruge pistoanele si cu siguranta va stramba si deplasa chiuloasa.
Aceste reparatii sunt foarte costisitoare si nu tin de rezistenta masinii. Un Mitubishi, indiferent de tipul sau, este proiectat sa functioneze cu curea insa nu are nicio garantie pentru momentul in care aceasta se rupe.
Daca masina este noua si piesele nu au fost schimbate la timp, iar atunci cand s-au stricat au generat alte pagube, masina nu va fi reparata sub efectul garantiei, iar utilizatorul va trebui sa suporte personal costurile, care uneori se pot ridica la sume colosale.
Din acest motiv, toti producatorii, inclusiv Mitubishi subliniaza importanta reviziilor tehnice. Sunt numerosi utilizatori care nu stiu sa citeasca semnele oferite de o masina pe cale sa se strice, insa o revizie periodica anuala este aproape suficienta pentru a determina toate locurile ce pot ceda.
Persoana care se ocupa de revizie comunica utilizatorului piesele care necesita schimbare, ramanand la alegerea acestuia daca le schimba sau asteapta pana cand se strica de tot.