Ceasul este mai mult decat un accesoriu, deoarece are o mare utilitate pentru toti barbatii si femeile. Datorita acestui fapt, putem fi intotdeauna constienti de timp si putem ajunge la timp in locuri importante, cum ar fi locul de munca sau intalnirile noastre personale. Atunci cand alegeti un ceas pe care sa il oferiti, este important sa cunoasteti anumite sfaturi care ne ajuta sa alegem modelul indicat:
- A) Cand oferi un ceas, trebuie sa cunosti persoana, pentru ca acest accesoriu este foarte personal.
- B) Ceasurile bratara sunt foarte la moda, atata timp cat stilul de imbracaminte pe care il purtati este casual sau casual. Cu cat un ceas dama Tissot este mai simplu, cu atat mai bine!
- C) Ceasuri cu pietre sau strasuri, ar trebui sa fie purtate cu un stil minimalist de imbracaminte, deoarece acestea vor face bijuterii, iar daca adaugati mai multe straluciri si accesorii, va arata ca “pom de Craciun”.
- D) Ceasuri de brand sau ceasuri de moda? Clasic sau modern? Aceasta va depinde de modul in care personalitatea purtatorului este, multe femei prefera sa colecteze ceasuri de toate culorile pentru a le combina cu fiecare aspect, altele prefera ceasuri de brand, culori clasice, cum ar fi metalizat in argint, sau otel de diferite marci, cum ar ficeasuri Seiko pentru barbati..
- E) Latimea ecranului unui ceas: Pentru femeile cu brate groase este recomandabil sa purtati un model mai larg, in timp ce pentru femeile cu brate mai subtiri, puteti alege o latime mai subtire.
- F) Trebuie sa luati in considerare faptul ca atunci cand alegeti un ceas sau o bratara, ar trebui sa va uitati atat la dimensiunea incheieturii mainii, cat si la lungimea bratelor. Daca aveti o incheietura mica si subtire, aceste accesorii trebuie sa aiba o dimensiune medie spre mica pentru a compensa. Daca folosesti ceva mare nu va avea nici o relatie siva fi grotesc.
Daca aveti o incheietura groasa, nu puteti utiliza un complement mic, deoarece nu va putea sa se evidentieze, dimensiunea ideala este mare sau medie, dar niciodata excesiva. Daca, pe de alta parte, bratul tau este gros si, in acelasi timp, scurt, trebuie sa alegi o bratara si ceasuri medii si, in acelasi timp, sa te stilizeze si sa creeze senzatia de verticalitate.
- G) Daca bratul taueste lung, iti recomandam bratari largi cu volum. Dar daca bratele sau incheieturile sunt foarte subtiri, trebuie sa le oferiti volumul de care au nevoie cu bratari care au materiale aspre cu culori stralucitoare. Pentru a reduce bratele si incheieturile mainilor, bratarile si culorile plate, netede si, pe cat posibil, mate sunt folosite contrar, astfel incat sa nu atraga atentia.
Daca vrei sa cumperi un ceas care sa te imbine cu tot, acesta trebuie sa fie de marca si de o culoare neutra precum negru, argintiu, otel, va costa ceva mai multi bani, insa avantajul este ca nu se demodeaza si se imbina cu tot.
O scurta poveste despre istoria ceasurilor
Stilurile s-au schimbat in secolul al XVII-lea si barbatii au inceput sa poarte ceasuri in buzunare in loc de pandantive (ceasul femeii a ramas un pandantiv in secolul al XX-lea). Se spune ca acest lucru s-a intamplat in 1675, cand Carol al II-lea al Angliei a introdus vestele.
Aceasta nu a fost doar o chestiune de moda sau de prejudecati; ceasurile din acea vreme erau in mod notoriu predispuse la murdarie din cauza expunerii la elemente si puteau fi protejate in mod fiabil de vatamari doar daca sunt purtate in siguranta in buzunar.
Pentru a se potrivi in buzunare, forma lor a evoluat in forma tipica de ceas de buzunar , rotunjita si aplatizata, fara margini ascutite. Sticla a fost folosita pentru a acoperi fata incepand cu anul 1610. Brate de ceasa inceput sa fie folosit, numele provenind din cuvantul german fuppe , un buzunar.
Mai tarziu, in anii 1800 , printul Albert , consoarta reginei Victoria , a introdus accesoriul „lant Albert”, conceput pentru a fixa ceasul de buzunar de imbracamintea exterioara a barbatului printr-o clema. Ceasul a fost infasurat si, de asemenea, asezat prin deschiderea spatelui si potrivirea unei chei intr-un arbore patrat si rotind-o.
Mecanismul de cronometrare din aceste ceasuri de buzunar timpurie a fost acelasi folosit in ceasuri, inventat in secolul al XIII-lea; scaparea de margine care a condus un foliot, o bara in forma de gantere cu greutati la capete, sa oscileze inainte si inapoi. Cu toate acestea, arcul principal a introdus o sursa de eroare care nu este prezenta in ceasurile alimentate cu greutate. Forta furnizata de un arc nu este constanta, dar scade pe masura ce arcul se desfasoara.
Rata tuturor mecanismelor de cronometrare este afectata de modificarile fortei lor motrice, dar marginea si foliotul primitivmecanismul a fost deosebit de sensibil la aceste schimbari, asa ca ceasurile timpurii au incetinit in timpul perioadei de functionare pe masura ce arcul principal s-a oprit. Aceasta problema, numita lipsa de izocronism , a afectat ceasurile mecanice de-a lungul istoriei lor.