Unul dintre serviciile cerute de obicei este desaratizarea, prin urmare, in acest articol dorim sa rezolvam unele dintre indoielile frecvente pe care clientii nu le fac de obicei.
Rozatoarele invadeaza de obicei orice loc unde pot gasi hrana pentru a supravietui. Deoarece sunt mici, se pot strecura prin orice gaura sau loc care exista si pot trece neobservate pana cand ne dam seama de daunele pe care le provoaca. Si atunci, in multe cazuri, trebuie efectuata o deratizare.
Ce este deratizarea? Definitie
O deratizare ar putea fi definita ca o serie de actiuni prin care este posibil sa se sperie si sa se elimine daunatorii sobolanilor si soarecilor dintr-un loc, dintr-o locuinta sau din orice alt mediu.
Care este procedura pentru o deratizare?
O deratizare este impartita in doua etape care urmeaza o ordine:
1 – Analiza anterioara
Inainte de a efectua orice actiune, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa gasiti cauza problemei.
Urmatorul lucru este sa aflati daca este intr-adevar o infestare cu sobolani sau este un caz izolat.
Cel mai simplu mod de a detecta daca este un daunator este sa cautati urme, excremente, pereti rosi, animale moarte si sa vedeti daca puteti auzi alergarea soarecilor.
2 – Planul de actiune
In cadrul planului de actiune poate fi, de asemenea, impartit in mai multe etape, desi este ceva care poate varia in functie de compania care efectueaza deratizarea.
– Masuri preventive: Masurile preventive constau in actiuni care impiedica aparitia sobolanilor, cum ar fi repararea gaurilor, capacelor, cutiilor si sigilarea gaurilor, modificari in depozitarea alimentelor sau a gunoiului care sunt de obicei produsele pe care rozatoarele le cauta cel mai mult.
– Masuri de control: Se aplica masuri impotriva daunatorilor, cum ar fi plasarea capcanelor sau fumigatiilor din zona afectata.
– Alegerea tehnicii: Capcane, Rodenticide, fumigatie etc.
– Moment oportun: Alegerea momentului potrivit pentru a efectua deratizarea. De regula iarna este un moment bun de a actiona, atunci cand rozatoarele se ascund in interiorul cladirilor, cautand caldura.
– Follow-up: dupa efectuarea unei deratizari ii urmarim pentru a ne asigura ca daunatorul a disparut.
Pericolul la care te expui daca nu apelezi la un serviciu de deratizare soareci este acela de a lua numeroase boli de la aceste rozatoare.
3 – Deratizare.
Pentru a evita aparitia daunatorilor, 4 tratamente pe an se fac de obicei ca o revizuire in cele mai conflictuale puncte.
Cum pot gasi o companie care ofera deratizari?
Aproape toate companiile de combatere a daunatorilor efectueaza deratizari.
Deci, pentru a contacta o companie de combatere a daunatorilor, puteti cauta pe Internet o companie care functioneaza in calitatea sa.
O deratizare este o sarcina importanta care trebuie facuta corect, asa ca faceti-va bine cercetarile inainte de a angaja o companie de combatere a daunatorilor.
De asemenea, nu va ghidati dupa cel mai mic pret, este mai bine sa investiti putin mai mult decat sa faceti surprize mai tarziu.
Cat costa o deratizare?
Pretul unei deratizari nu are un pret fix, deoarece depinde de multi factori, cum ar fi tipul de daunator, locul, intretinerea, localitatea, tehnicile utilizate etc.
O deratizare costa de obicei intre 100 si 300 €, dar este un pret orientativ, deoarece asa cum am spus inainte, pretul depinde de multi factori.
Informatii despre soareci si sobolani?
Un sobolan este o rozatoare de talie medie inrudita indeaproape cu soarecii, precum si cu alte rozatoare. Ei fac parte din ordinul mamiferelor numit Rodentia. Sunt rozatoare foarte adaptabile, ceea ce inseamna ca au devenit populare in intreaga lume, existand in toate zonele lumii, cu exceptia zonelor extreme precum Antarctica.
Deoarece sobolanii sunt capabili sa se adapteze la mediul lor atat de usor, ei au devenit unul dintre cei mai obisnuiti daunatori si exista de milioane de ani, probabil traind exclusiv in salbaticie la un moment dat, apoi adaptandu-se la oameni pe masura ce si-au castigat importanta in lume.
Nu se stie cu siguranta de unde provin initial sobolanii. Cu toate acestea, exista teorii conform carora sobolanii ar fi putut avea originea undeva in Asia. Acest lucru este valabil mai ales pentru speciile de sobolani cunoscute sub numele de sobolan norvegian si sobolan negru, care sunt doi dintre cei mai proeminenti sobolani din lume.
Curand, s-au plimbat pe nave si in containere, deoarece Asia a fost vizitata de europeni si a populat rapid Europa si alte zone ale lumii. Cand oamenii s-au extins apoi in emisfera vestica, sobolanii s-au asezat din nou pe marfuri si pe nave si au ajuns la tarm, formand noi populatii in America de Nord si de Sud.
Sobolanii traiesc intr-o varietate de locuri. Exista sobolani care traiesc in salbaticie, cum ar fi padurile si campurile, precum si pe campuri si pajisti. Exista sobolani de copac salbatici care traiesc pe insulele tropicale si sunt specii invazive si au preluat populatii intregi de animale salbatice. In salbaticie, sobolanii mananca carne de vegetatie si alte animale mici.