Ce caracteristici au serverele VPS pe care le putem gasi pe piata ? Care este mai bun pentru noi ?

Ce caracteristici au serverele VPS pe care le putem gasi pe piata Care este mai bun pentru noi

Dupa ce am vazut principalele diferente dintre aceste doua tipuri de servere virtuale, sa vedem ce caracteristici au aceste servere VPS despre care am vorbit. Un aspect foarte interesant sunt proiectele pe care le putem realiza cu aceste VPS, deoarece preturile lor sunt de obicei cu adevarat competitive.

  Interesat de server privat? Vezi aici detalii despre server VPS.

Gazduire Web

Principala diferenta cu un server normal de gazduire este ca serverele VPS ofera mai mult spatiu pentru stocare si, ca regula generala, transferul de date este de obicei nelimitat. Acest lucru este ideal pentru instalarea unui server web, server de baze de date si furnizarea de acces la un web foarte usor.

Supraveghere 24×7- un beneficiu important

Acest tip de servere VPS ofera control de catre personalul de gazduire si prin instrumentele disponibile clientului pentru monitorizarea si controlul sistemelor 24 de ore pe zi. In mod normal, avem o consola de unde putem vedea daca exista vreun tip de esec in VPS, iar in cazul unei defectiuni hardware, ei vor fi responsabili de rezolvarea acesteia.

Backup

Fiind un server virtual, gazduirea face copii de rezerva criptate si le salveaza in siguranta. Desigur, va sfatuim sa faceti, de asemenea, o copie locala a intregului continut al serverului VPS. Un alt aspect important este ca, in mod normal, in VPS exista discuri in RAID, astfel incat, daca un disc nu reuseste, intregul sistem continua sa functioneze corect si astfel nu se pierd date.

Intretinere

Ca un server dedicat de gazduire, serverele VPS sunt, de asemenea, intretinute de gazduire. Unul dintre dezavantajele cu un server Cloud este ca, atunci cand intretinerea se face pe serverul dvs., site-ul web poate fi in jos in timp ce se efectueaza o astfel de intretinere. Serverele din Cloud au redundanta a discurilor, procesoarelor, RAM-urilor si retelei, astfel incat sa nu se observe ca se efectueaza o interventie.

Dupa cum ati vazut, cu un VPS vom avea control deplin asupra serverului, cu resursele corespunzatoare atribuite (si contractate) de noi.

Un VPS este solutia ideala pentru orice utilizator care doreste sa implementeze un proiect ceva mai complet decat o simpla gazduire partajata. Si, in plus, trebuie sa avem in vedere ca vom avea resurse garantate pe care nu le impartasim cu alti utilizatori.

In cele din urma, am dori sa va recomandam sa alegeti intotdeauna un SSD VPS, adica nu va folosi hard disk-uri, dar va folosi stocare in stare solida.

Acest lucru ne va oferi o performanta generala mai buna a sistemului si, mai presus de toate, daca il veti folosi pentru gazduire web, veti observa diferenta. Partea negativa este ca vom avea mai putin spatiu de stocare in comparatie cu un VPS cu hard disk-uri (la acelasi pret), deci, in functie de utilizarea pe care o oferiti, ar trebui sa vedeti ce este mai bine pentru dvs.

Tot ce trebuie sa stii despre VPS?

Daca operati pe un server partajat, veti avea frustrare doar atunci cand aflati ca actiunile avansate sunt interzise sau ca aplicatiile nu au suportul necesar pentru a functiona corect. In loc sa rezolvati aceasta problema potentiala, faceti upgrade la gazduirea VPS si obtineti imediat mai mult control asupra actiunilor dvs. de programare.

Intalniti adesea erori „Serviciul indisponibil”, erori 50X sau „Eroare interna de server”? Cand vedeti erori, este posibil ca si potentialii dvs. clienti. Desi puteti depana problemele legate de timpul de nefunctionare, pur si simplu nu exista loc pentru erori de server daca conduceti o afacere online. Preveniti aceasta problema facand upgrade la VPS.

Desi este adevarat ca un pachet de gazduire dedicat poate rezolva multe dintre problemele de pe aceasta lista, este important sa ne amintim ca un plan dedicat este o optiune mult mai scumpa. Daca aveti nevoie sa va imbunatatiti latimea de banda, sa va cresteti securitatea si sa obtineti mai multa memorie RAM, atunci cea mai accesibila optiune este sa optati pentru gazduire VPS.

Face parte din munca ta sa construiesti site-uri web pentru clientii tai? Cu un VPS, puteti gazdui un numar nelimitat de domenii, toate asigurandu-va ca aveti suficienta memorie RAM pentru ca fiecare site sa functioneze corect.

Acum ca stiti ce este un VPS si cand ar trebui sa faceti upgrade, sa vorbim despre ce face un plan VPS grozav si despre cum sa gasiti cel mai bun furnizor de gazduire web. La urma urmei, nu ai avea incredere in site-ul tau web cu oricine, nu?

Cand selectati gazduirea VPS, aveti de obicei doua optiuni de plan:

  • Serviciu VPS autogestionat (uneori numit VPS negestionat)
  • Serviciu VPS administrat

Trebuie sa fiti familiarizat cu administrarea serverului, depanarea si gestionarea aplicatiilor, software-ului si serviciilor instalate pe VPS-ul dvs. daca alegeti un serviciu autogestionat.

Daca fie nu sunteti familiarizat cu aceste abilitati de administrare, fie doriti doar ca compania dvs. de gazduire sa aiba grija de ele pentru dvs., atunci alegerea pentru un plan VPS gestionat este calea de urmat.


Leave a Reply