Cateva motive pentru care ar trebui sa iei in considerare scolile private

Acest articol va arata unele dintre motivele pentru care parintii privesc scoala privata ca o optiune de educatie pentru copiii lor. Aceasta lista ofera si alte motive pentru care ar trebui sa luati in considerare scoala privata.

Aceasta lista arata ce este dincolo de motivele de baza pentru care ati trimite copilul dvs. la scoala privata si ce alte avantaje mai exista, pentru care scoala privata ar putea fi potrivita pentru dvs. Iata inca 3 motive pentru care ar trebui sa luati in considerare scoala privata. Esti interesat de admitere pentru scoala particulara sector 1? Acceseaza Teddybar.ro.

1. Atentie individuala.  Majoritatea parintilor doresc ca copiii lor sa aiba o atentie cat mai personala posibil. La urma urmei, ati petrecut o cantitate enorma de timp pentru a-i ingriji cand erau sugari. Daca puteti face acest lucru, doriti ca acestia sa primeasca cat mai multa atentie individuala in anii prescolari si primari.

Daca trimiteti copilul la o scoala privata, el va fi intr-o clasa mica in majoritatea scolilor. Scolile independente au dimensiuni de clasa pentru o serie de 10-15 studenti. Scolile parohiale au dimensiuni de clasa putin mai mari, care sunt de obicei in gama de studenti 20-25.

Cu acele tipuri de raporturi scazute nr. de elevi-profesor, un profesor poate da fiecarui elev atentia individuala pe care o merita. Celalalt factor de luat in considerare este ca disciplina nu este de obicei o problema in scolile private.

Exista doua motive pentru care se intampla asta: majoritatea studentilor sunt in scoala privata pentru ca doresc sa invete si, in al doilea rand, codurile de conduita prin care functioneaza majoritatea scolilor private, sunt aplicate strict. Cu alte cuvinte, in cazul in care un student nu respecta sau incalca regulile, vor exista consecinte si acestea pot include expulzarea. 

2. Implicarea parintilor. Scolile private asteapta parintii sa se implice activ in educatia copilului lor. Conceptul de parteneriat in trei directii, este o parte importanta a modului in care functioneaza majoritatea scolilor private.

Bineinteles, gradul de participare si de implicare va fi probabil mai mare daca aveti un copil in clasele prescolare sau elementare decat daca sunteti parintele unui copil aflat la internat. Despre ce fel de implicare vorbim? Asta depinde de tine si de timpul pe care il poti dedica pentru a ajuta.

Asta depinde si de talentele si experienta ta. Lucrul important este sa observi si sa vezi unde te poti adapta. Daca scoala are nevoie de un organizator talentat pentru a conduce licitatia anuala, atunci ajuta-i ca membru al comitetului timp de un an sau doi, inainte de a te oferi sa iti asumi aceasta responsabilitate majora.

3. Aspectele academice.  Majoritatea scolilor private nu trebuie sa predea un test. Ca rezultat, isi pot permite sa se concentreze asupra predarii copilului dvs. cum sa-l faca sa gandeasca, spre deosebire de a-l invata ce sa gandeasca. Acesta este un concept important de inteles.

In multe scoli publice, scorurile slabe ale probelor pot insemna mai putini bani pentru scoala, publicitatea negativa si chiar sansa ca un profesor sa poata fi revizuit nefavorabil. Scolile private nu au acele presiuni de responsabilitate publica.

Acestea trebuie sa indeplineasca sau sa depaseasca, de obicei, cerintele minime ale curriculumului si ale absolvirii. Dar ei sunt responsabili numai fata de clientela lor. Daca scoala nu atinge rezultatele dorite, parintii vor gasi o scoala care sa o faca. Deoarece clasele private de scoala sunt mici, copilul dvs. nu se poate ascunde in spatele clasei.

Daca nu intelege un concept de matematica, profesorul va descoperi, probabil, destul de repede asta. El poate aborda aceasta problema de invatare la fata locului, mai degraba decat sa astepte saptamani sau luni sa repare acest neajuns. Multe scoli utilizeaza o abordare orientata spre invatare a profesorilor, astfel incat elevii sa descopere ca invatarea este interesanta si plina de posibilitati.

Deoarece scolile private ofera tot felul de metode educationale si abordari variind de la foarte traditionale la foarte progresive, depinde de tine sa alegi o scoala a carei abordare si filozofie se potriveste cel mai bine cu scopurile si obiectivele proprii.


Leave a Reply