Cat de mult trebuie sa platiti pentru o crematie in Olanda?

Stim cu totii faptul ca milioane de romani traiesc in afara granitelor tarii. Unii dintre acestia s-au stabilit si in Olanda, unde nivelul de trai este unul ridicat in comparatie cu cel din Romania.

Majoritatea romanilor care traiesc in aceasta tara, sunt multumiti de conditiile de trai, de locurile de munca pe care le au, de frumusetea localitatilor din Olanda, de activitatile pe care le desfasoara, etc.

Exista multi romani care imediat dupa ce au ajuns in aceasta tara si si-au gasit locuri de munca bine platite, au ales sa isi duca si restul familiei in Olanda, unde s-au si stabilit.

Ei bine, au existat atat de multe cazuri in care insa, unii romani care au murit in Olanda au fost repatriati, pentru a fi inmormantati in Romania, din cauza costurilor foarte mari de inmormantare si incinerare din aceasta tara.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre aceste costuri, facand mentiunea ca o inmormantare este mai scumpa decat o incinerare. Veti afla mai multe detalii despre incinerarile din Olanda.

Cat de mult costa o crematie in 2020?

O incineratie in Olanda costa intre 4000 si 7000 de euro. Optarea pentru cremare creste considerabil in Olanda. Dorintele personale ale asiguratului determina in mare parte costurile totale de cremare. O multime de olandezi intreaba in continuare cat de mult trebuie sa plateasca pentru crematie, deoarece costurile cresc anual, la fel ca si costurile inhumarii.

Care este costul mediu?

In medie, o incineratie costa in jur de 6.000 de euro in Olanda. Ar trebui sa va ganditi la costurile de baza, cum ar fi ultima ingrijire a decedatului, depunerea decedatului in inmormantare sau acasa si cartile funerare care trebuie trimise.

Ce este exact o cremare?

Daca alegeti o cremare, ramasitele sunt arse in cenusa. In Olanda, acest lucru se face intotdeauna printr-un crematoriu. In timpul unei incineratii, rudele supravietuitoare intr-un auditorium ii pot spune la revedere decedatului; iar interpretarea este adesea personala si special amenajata asa cum au decis rudele supravietuitoare.

Cum functioneaza o cremare?

O incinerare functioneaza dupa cum urmeaza. In ziua aleasa a cremarii, cuptorul este aprins dimineata, de indata ce cuptorul a atins temperatura de 800 de grade, prima lada poate fi arsa.

Cuptorul trebuie sa atinga o temperatura de 1200 de grade pentru a arde in totalitate corpul. Intregul proces de cremare a unui corp dureaza aproximativ o ora si jumatate.

Utilizarea cutiei are o functie suplimentara, deoarece lemnul cutiei asigura ca procesul de ardere este accelerat. Dupa incineratie, cenusa ramane pentru rudele supravietuitoare. Daca raman reziduuri grosiere, acestea sunt macinate fin, atunci cand este posibil, de catre cremulator, asa-numita moara de cenusa.

Cat costa cremarea simpla?

Costurile pentru o cremare simpla sunt cuprinse intre 3500 si 5000 de euro. Pana la urma, puteti economisi costuri de cremare scutind multe rude de rudele in sine. De exemplu, puteti decide sa nu inchiriati masini de urmat, sa aveti grija singura de catering sau sa pastrati cremarea la scara mica.

Exista costuri suplimentare?

Cu siguranta da. Daca cremarea are loc la sfarsit de saptamana, costurile vor creste considerabil, din cauza suprataxei de week-end. Apoi, mai sunt incluse alte costuri cum ar fi transportul funerar si nu numai.

Toate acestea, cresc pretul cremarii foarte mult. Familia indoliata poate alege daca pastreaza cenusa intr-o urna, care poate costa intre 70 si 500 de euro.

Asadar, dupa cum se poate vedea, pretul unei incinerari in Olanda poate ajunge pana la 7000 de euro, iar costul inmormantarii este si mai mare. In acest caz, este firesc ca familiile romanilor decedati in aceasta tara sa acceseze https://www.repatriere-decedati.ro, in vederea repatrierii decedatilor.

Costurile repatrierii decedatilor din Olanda spre Romania, in mod evident vor fi mult mai mici, decat cele ale incinerarii sau ale inhumarii in aceasta tara. In plus, familiile indoliate isi inmormanteaza acasa decedatii, si le pot aprinde oricand o lumanare la cimitir.

Referitor la repatriere, de toate formalitatile se vor ocupa reprezentantii firmei de repatrieri decedati. Acestia preiau trupul neinsufletit, se ocupa de obtinerea documentelor necesare repatrierii.

Familia greu incercata nu mai trebuie sa isi faca griji nici in ceea ce priveste achizitionarea sicriului, mai ales ca in cazul repatrierii este necesar un sicriu special din zinc la interior si din lemn la exterior. De toate acestea, se vor ocupa reprezentantii firmei de repatrieri decedati, care efectueaza transportul funerar international.

In ceea ce priveste transportul funerar international, persoana decedata va fi transportata din Olanda spre Romania, intr-o masina special dotata pentru transporturi mortuare. Din Olanda de obicei, doi soferi se ocupa de repatriere.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care persoanele greu incercate, care sunt nevoite sa isi repatrieze decedatii din Olanda ar trebui sa le cunoasca. Informatii suplimentare pot afla accesand https://www.repatriere-decedati.ro (site-ul firmei care se ocupa de repatrieri decedati).


Leave a Reply