Terasele sunt un spatiu in aer liber care ofera o zona de odihna si relaxare si care devine un loc perfect pentru a va bucura de soare in zilele de vara.
Cu toate acestea, trebuie sa tinem cont de faptul ca terasele sunt de obicei situate la ultimul etaj al unei cladiri, deci sunt, in acelasi timp, o zona de risc si au nevoie de balustrade bune in aer liber. Poti gasi mai multe produse la confectii metalice Mester-Metal.
Cum poti alege balustrada perfecta pentru terasa ?
Atunci cand alegi balustrada perfecta pentru terasa , trebuie avute in vedere o serie de detalii.
In primul rand, este esential sa se evalueze utilitatea acesteia, deoarece fiecare dintre ele este mai bine adaptata la un tip de terasa sau altul. De exemplu, o balustrada din sticla este perfecta pentru o terasa mica, deoarece nu acopera privelistea si face ca spatiul sa para mai larg.
Pe de alta parte, atunci cand se alege o balustrada, este important sa se faca distinctia intre balustradele exterioare si cele interioare. Balustradele exterioare trebuie sa fie mai robuste, pentru a rezista la conditii meteorologice nefavorabile, cum ar fi ploaia, soarele sau frigul.
Balustradele interioare sunt de obicei mai subtiri si sunt de obicei fabricate din materiale precum sticla, otel, aluminiu sau fier. De asemenea, va recomandam sa alegeti o balustrada care va place nu numai din punct de vedere estetic, ci si sigura, deoarece este functia principala a acestora.
Balustrade exterioare
Pentru a alege balustrada perfecta pentru terasa ta, nu este suficient sa te uiti la aspectul estetic, trebuie sa tii cont si de aspecte precum materialul din care este realizata, finisajul acesteia si modul de instalare a acesteia. De asemenea, este important sa te uiti la bugetul pe care il ai la dispozitie, deoarece exista diferite materiale si preturi.
Care este materialul ideal pentru balustradele exterioare?
Balustradele exterioare pot fi fabricate cu orice material. Dar sticla inoxidabila si otelul sunt materialele prin excelenta, datorita rezistentei si durabilitatii lor ridicate. Alegerea depinde de gusturi si de tipul de terasa pe care il are fiecare!
Ca regula generala, pe terase sunt de obicei plasate balustrade exterioare din sticla si otel inoxidabil, care, pe langa faptul ca ofera o nota moderna, sunt foarte rezistente si durabile.
Cele mai utilizate materiale
In continuare, vorbim despre cele mai utilizate materiale pentru balustradele exterioare, precum si despre avantajele si dezavantajele acestora.
Balustrada de sticla
Un alt materialel care este de obicei folosit pentru balustradele exterioare sunt balustradele din sticla. Ca si balustradele de fier, este un element foarte avangardist care va aduce o nota foarte eleganta mediului inconjurator.
Balustrada din fier sau metal
Desi nu este un material la fel de comun ca lemnul, o balustrada exterioara din fier sau metal este un element foarte rezistent si elegant, care va aduce o nota de modernitate terasei tale. Este o alegere perfecta pentru cei care cauta ceva diferit!
Balustrade exterioare din aluminiu
O balustrada exterioara din aluminiu este o optiune perfecta pentru exterior, deoarece este un material foarte rezistent la umiditate, schimbari meteorologice si temperaturi ridicate.
Ce avantaje ofera otelul?
Odata cu inventarea procesului Bessemer, a inceput o noua era a otelului produs in masa. Otelul moale a inlocuit fierul forjat. In secolul al XIX-lea, statele germane au observat o pricepere majora a otelului in Europa.
Perfectionarile ulterioare ale procesului, cum ar fi fabricarea otelului cu oxigen de baza (BOS), au inlocuit in mare masura metodele anterioare prin scaderea suplimentara a costurilor de productie si cresterea calitatii produsului final. Astazi, otelul este unul dintre cele mai des fabricate materiale din lume, cu peste 1,6 miliarde de tone produse anual.
Otelul modern este, in general, identificat prin diferite grade definite de organizatii de standardizare asortate. Industria siderurgica moderna este una dintre cele mai mari industrii de productie din lume, dar este una dintre cele mai intense industrii de energie si emisii de gaze cu efect de sera, contribuind cu 8% din emisiile globale.
Cu toate acestea, otelul este, de asemenea, foarte reutilizabil: este unul dintre cele mai reciclate materiale din lume, cu unrata de reciclare de peste 60% la nivel global.
Substantivul otel provine din adjectivul proto-germanic stahliją sau stakhlijan „facut din otel”, care este legat de stahlaz sau stahliją „sta in picioare”.
Continutul de carbon al otelului este intre 0,002% si 2,14% din greutate pentru otel carbon simplu (aliaje fier – carbon). Prea putin continut de carbon lasa fierul (pur) destul de moale, ductil si slab. Continutul de carbon mai mare decat cel al otelului formeaza un aliaj fragil numit in mod obisnuit fonta bruta.
Otelul aliat este otel caruia i s-au adaugat in mod intentionat alte elemente de aliere pentru a modifica caracteristicile otelului. Elementele comune de aliere includ: mangan, nichel, crom, molibden, bor, titan, vanadiu, wolfram, cobalt si niobiu. Elementele suplimentare, considerate cel mai frecvent nedorite, sunt de asemenea importante in otel: fosfor, sulf, siliciu si urme de oxigen, azot si cupru.