Costurile de inmormantare au crescut continuu incepand cu anii ’80. Astazi, nu este neobisnuit ca inmormantarea medie sa coste destul de mult. in functie de faptul daca corpul este ingropat sau incinerat. Sicriele si urnele singure pot costa mii de dolari in functie de stilul si materialul folosit. Costul mediu al unei inmormantari nu include obiecte si servicii comune, cum ar fi transportul, pregatirea corpului, invelitori de morminte, flori sau o piatra funerara.
Importanta cautarii si compararii preturilor cheltuielilor funerare
Sa presupunem ca aveti nevoie de o masina noua. Te opresti la prima reprezentanta pe care o vezi, cumperi primul vehicul pe care il incerci si accepti pretul ferestrei fara intrebari?
Desigur, nu. Cand mergem sa cumparam un vehicul, vorbim cu vanzatorii, prietenii si familia. Testam diferite vehicule, consultam reviste de consum si negociem pretul. Daca o anumita marca sau model are o reputatie proasta sau pretul este prea mare, ne retragem si cautam un alt vehicul. Ne dorim un vehicul bun la pretul corect si suntem dispusi sa depunem efortul necesar pentru a-l obtine.
Facem aceeasi comparatie atunci cand facem achizitii mai mici – computere, de exemplu, sau electronice mari, cum ar fi cuptoare sau uscatoare. Stim ca daca facem un pic de cercetare vom primi optiunile pe care le dorim pentru pretul pe care suntem dispusi sa-l platim.
Deci, de ce nu facem acelasi lucru atunci cand cautam preturi din costurile de inmormantare? Costul unei inmormantari cu inmormantare sau incinerare este la fel de scump – uneori mai scump – decat o alta achizitie mare pe care o facem in timpul vietii noastre. In ciuda acestui fapt in fiecare an, mii de familii platesc “pretul inmormantarii” atunci cand isi ingroapa pe cei dragi.
Pe masura ce imbatranim, este perfect firesc sa incepem sa ne gandim la aranjamentele finale. O parte importanta a face aranjamentele finale este de a va asigura ca ati inteles si au facut pregatiri pentru costurile de inmormantare.
Inainte de a incepe, este important sa stiti ca aveti drepturi specifice atunci cand vine vorba de inmormantari. In unele tari este introdusa pentru prima data “Legea funerara” pentru a impiedica casele funerare sa preseze oamenii sa cumpere bunuri si servicii pe care nu le doresc sau de care nu au nevoie. De asemenea, a fost creata pentru a contribui la protejarea consumatorilor impotriva taxelor de pret exagerate pentru articolele pe care le doresc.
Repatriere decedati Belgia este transportul unui membru al familiei care a murit in Belgia.
Legea funerara va ofera dreptul sa:
- Cumparati numai bunurile si serviciile pe care le doriti.
- Primiti informatii despre preturi prin telefon.
- Primiti o declaratie detaliata a tuturor bunurilor si serviciilor.
- Vizualizati o lista de preturi sicriu.
- Vi se ofera o lista scrisa de preturi pentru containerele de inmormantare in aer liber.
- Primiti o declaratie scrisa inainte de a efectua orice plata.
- Alegeti un recipient alternativ pentru incinerare.
- Aveti propriul sicriu sau urna.
- Refuzi imbalsamarea inainte de inmormantare.
Traditii de inmormantare nepaleze
Hinduismul este cea mai raspandita religie din Nepal, cu 81,3% din populatie. Urmatoarele cele mai comune religii sunt budismul cu 9%, islamul cu 4,4% si kiratismul cu 3%.
Cand vine vorba de moarte, atat hindusii, cat si budistii cred in reincarnare. Pentru hindusi, scopul este de a fi eliberati din ciclul de reincarnare si de a obtine Moksha. Pentru budisti, scopul este de a scapa de ciclu ajungand la Nirvana.
Pentru o inmormantare hindusa nepaleza, incinerarea este cel mai comun aranjament de sfarsitul vietii. Cu toate acestea, nu este la un crematoriu ca aici, in America de Nord. Are loc afara, de obicei pe malurile raului Bagmati. De asemenea, ei pot organiza o slujba de inmormantare inainte ca incinerarea sa aiba loc. In ceea ce priveste budistii, ei pot alege, de asemenea, incinerare sau inmormantari in cer.
Pentru a incepe procesul de incinerare hindus, ei scufunda trupul in rau de trei ori. Seful indoliat, care este de obicei fiul defunctului, aprinde rugul funerar. Familia defunctului participa si la cortegiul funerar scalandu-se in rau sau stropindu-se cu apa sfintita. Ei cred ca raul purifica familia din punct de vedere spiritual si fizic. Dupa incinerare, unele familii pun ramasitele incinerate intr-o urna pentru a le raspandi in timpul unei ceremonii speciale de sfarsit de an.
Durata perioadei de doliu poate varia, dar de obicei este de aproximativ 11 pana la 13 zile. Serveste ca un moment pentru a se intrista, a onora decedatii, a-i comemora si a le sustine familia si prietenii. In acest timp, cei indoliati nu pot manca anumite legume sau carne. De asemenea, pot purta doar imbracaminte alba si nimic din piele, cum ar fi curele, ceasuri sau pantofi.
Aceste traditii sunt cu mult diferite de ale noastre si de aceea, cea mai buna solutie este aceea de a aduce decedatii acasa pentru inmormantare, cu ajutorul serviciilor de repatriere.