Caracteristicile unei teze
Tezele ne permit sa dezvoltam cunostinte relevante pe un anumit subiect intr-un anumit domeniu al carierei pe care o studiem. Aceasta poate avea mai mult de 100 de pagini in structura sa si include mai multe parti, cum ar fi obiective, abordari si concluzii. Aprobarea unei teze de catre experti va insemna ca are o contributie stiintifica reala si semnificativa, astfel incat veti fi aprobat in studiile universitare.
Intreaga structura a unei teze de licenta este indreptata catre o problema sau o intrebare de cercetare la care trebuie sa se raspunda pe tot parcursul dezvoltarii acesteia. Trebuie sa-si convinga cititorii de veridicitatea, relevanta si originalitatea sa.
Structura unei teze de licenta
Vom imparti explicatia in trei parti: faza initiala, corpul muncii dumneavoastra si selectia finala. Sa-l vedem in detaliu mai jos:
Faza initiala
Primul lucru pe care il veti vedea va fi pagina de coperta care ar trebui sa contina numele participantilor, numele universitatii si facultatea sau departamentul in care va aflati. Ea va avea, dupa cum este logic, titlul sau si mentionarea care aspira teza. De asemenea, este necesar sa se adauge locul, luna si anul prezentarii, inclusiv numele juratilor.
Pe de alta parte, in partea initiala a structurii unei teze de licenta este inclusa dedicatia, care este o scriere optionala care nu are o structura fixa, dar este gratuita in care ii puteti mentiona pe cei care au facut parte din aceasta lucrare si carora le este dedicata.
Este obisnuit sa adaugati confirmarile, indexul care indica pe ce pagina se afla fiecare parte a lucrarii, lista tabelelor si cifrelor prezentate in document, un rezumat a tot ceea ce va fi corpul muncii dvs., epigraful (care este optional si la discretia cercetatorului) si sa terminati introducerea in lucrarea de cercetare.
Corpul de lucru
Corpul de munca este partea cea mai importanta in ceea ce priveste structura unei teze de licenta. In ea este dezvoltarea de cercetare, care este impartita pe capitole si sub-parti in cazul in care necunoscutul pe care se bazeaza teza va trebui sa fie raspuns.
In primul rand, gasim cadrul teoretic, care descrie si analizeaza studiile care se desfasoara si care sunt legate de obiectivul studiului. Numai acest lucru poate acoperi intre 25 si 40 de pagini aproximativ, desi exista multe teze care au chiar mai multe pagini decat acestea.
Pe de alta parte, avem metodologia, in care metodele si instrumentele utilizate sunt raportate si justificate. Descrierea acestui lucru ar trebui sa fie succinta si clara, inclusiv detaliile importante care au fost utilizate pentru analiza datelor.
Aceste capitole includ: subiectele cu care s-a realizat studiul, materialele si instrumentele utilizate (chestionare, interviuri sau mai multe materiale fizice); procedura si executie, metodologie etc.
In cele din urma, rezultatele se gasesc in cazul in care ceea ce se obtine cu explicatia sa respectiva este invocat intr-o analiza profunda. Pentru aceasta, tabelele grafice sau de continut pot fi utilizate pentru o mai buna explicatie pentru a arata ca datele obtinute sustin ipoteza tezei.
Faza finala
Aceasta este ultima parte a structurii unei teze de licenta. In ea vom gasi concluziile si recomandarile pentru cercetarile viitoare. De asemenea, vor fi vazute referintele bibliografice si anexa sau anexele lucrarii (diagrame, desene, grafice, glosare de termeni, tabele, statistici etc.). Intra pe Licentadisertatie.ro daca ai nevoie de ajutor.
De ce ar trebui sa mergi la universitate
De ce ar trebui sa mergi la facultate – Care sunt avantajele copiilor tai care merg la facultate? Mai jos veti gasi informatii despre modul in care copiii dumneavoastra pot beneficia de o educatie universitara.
De ce ar trebui sa mergeti la colegiu pentru a consolida comunitatea
Participarea la facultate le va oferi copiilor instrumentele de care au nevoie pentru a servi comunitatea, deoarece isi cunosc cultura si nevoile. In calitate de profesionisti, ei vor putea sa se integreze in diferite domenii de lucru, creand astfel un mediu de diversitate care aduce beneficii tuturor si care va deschide portile altor oameni din aceeasi cultura.
De ce ar trebui sa mergi la facultate
De ce ar trebui sa mergeti la facultate – Familiile, sub conducerea parintilor, sunt forta motrice din spatele comunitatii. Invatamantul superior creeaza lideri care isi ajuta familiile sa-si imbunatateasca calitatea vietii. Atunci cand tinerii studiaza la universitate, ei formeaza un lant de beneficii pentru rudele lor, deoarece cunostintele lor sunt transmise din generatie in generatie. In calitate de lider de familie, fa primul pas in construirea acestui lant sprijinindu-ti copiii sa mearga la facultate.
De ce ar trebui sa mergi la Universitate pentru un viitor mai bun
De ce ar trebui sa mergeti la facultate – Mersul la facultate va imbunatati calitatea vietii copiilor si va deschide usile catre oportunitati noi si mai bune de angajare. Din ce in ce mai multe locuri de munca necesita profesionisti care au urmat facultatea.