Cand vorbim despre deratizare ne referim la actiunea care vizeaza eliminarea sobolanilor si soarecilor dintr-un anumit mediu. Printre cele mai solicitate servicii gasim cererea pentru deratizare sobolani.
Reglementarile din spectrul deratizarii sau a dezinfectiei nu sunt foarte clare dar tot trebuie sa tii cont de faptul ca fara rozatoare ai fi mai fericit.
Sanatate fara rozatoare
Din motive de sanatate publica, este necesar ca acest tip de rozatoare sa fie supuse unui control strict, deoarece acestea reprezinta un risc pentru sanatatea publica, deoarece poarta numeroase boli susceptibile de a fi transmise oamenilor (febra tifoida, salmoneloza, diverse alergii, toxoplasmoza, trichineloza) si pot contamina, de asemenea, apa, alimentele, marfuri etc.
Faptul ca un sobolan apare intr-un loc in timp ce avem sala de mese plina de alimente sau ca intr-un control de urmarire de rutina al unui produs final este contaminat, poate implica costuri foarte importante, reputatia marcii noastre va fi grav afectata si fara a mai mentiona si riscurile pe care sobolanii le pot provoca consumatorilor nostri finali.
Din motive de sanatate publica, toate facilitatile ar trebui sa aiba un plan de deratizare pentru a incerca sa evite acest tip de problema si sa garanteze siguranta produselor si/sau a intreprinderilor lor si, ca in orice tratament, este foarte important sa se incredinteze profesionistilor experti gestionarea acestui tip de situatii delicate.
Metode de control
Exista mai multe metode de control care ne permit in prezent sa efectuam deratizari fara a afecta activitatea normala a clientilor. Masurile de control care urmeaza sa fie puse in aplicare pot fi atat chimice (utilizarea momelilor rodentocidale anticoagulante), cat si mecanice (captura vie, capcane adezive si capcane cu pedala). Tehnicianul va fi cel care va determina tratamentul cel mai potrivit pentru cazul dumneavoastra.
In prezent, cea mai utilizata metoda este cea chimica, deoarece permite controlul rozatoarelor pe termen mediu si lung. La randul sau, metoda de plasare reduce foarte mult posibilitatea otravirii oamenilor sau a animalelor. De asemenea, ne permite sa controlam cu atentie evolutia unui daunator intr-un mediu specific si putem cuantifica chiar cantitatea de momeala consumata si perioadele de timp in care exista un risc mai mare.
Dar gandacii? Cum scapam de gandacii din locuinte?
Va recomandam utilizarea unei abordari complexe in lupta impotriva gandacilor. Aceasta abordare include o gama intreaga de masuri si actiuni; de la pastrarea casei in mod constant curate la utilizarea spray-uri eficiente, repellente si capcane. Am selectat cele mai bune produse pentru controlul gandacilor pentru cei a caror locuinta este atacata in mod constant de acesti daunatori. Dar inainte de a incepe mai intai sa cunoastem mai bine antagonistul articolului de astazi.
Oricine a vazut vreodata o infestare cu gandaci in viata lor s-a confruntat cu aceeasi problema. La inceput lupta este castigata si insectele sunt exterminate complet, iar dupa un timp fetele lor arogante reapar in aceleasi locuri ca inainte. Astfel de reveniri apar cu o periodicitate diferita: infestarea poate recidiva pana la o luna, la fiecare sase luni sau in fiecare an. De ce se intampla acest lucru?
Frica noastra este cauzata de o lipsa de cunostinte despre gandaci si comportamentul lor. Iata cateva fapte care va vor inarma cu cunostinte valoroase impotriva acestor daunatori.
- Gandacii iubesc locurile umede.Ei sunt deosebit de activi in timpul verii in regiunile umede. Cu toate acestea, ei se pot simti, de asemenea, minunat intr-un climat temperat, deoarece au acces la umiditate si alimente care sunt de obicei disponibile in casele oamenilor.
- Habitatul acestor insecte este in general definit de preferintele lor. Foarte des le veti intalni langa canalizare si in spatele chiuvetei, langa sobe si orice sistem de incalzire, precum si in bucatarie sau baie.Ei gasesc, de asemenea, locuri mai intunecate izolate, cum ar fi goluri in pamant, cutii inchise de legume, podele libere, gauri in perete, nise pentru mobilier, tapet etc.
- Gandacii iubesc intunericul si umbra.Varfurile lor de activitate sunt atunci cand oamenii dorm. Mergi la bucatarie noaptea, aprinde luminile si vei vedea zeci de daunatori.
- Sunt dezgustatori.Spre deosebire de multe alte insecte, gandacii se defecheaza de fapt, lasand urme de alimente, saliva si piele in locurile cel mai putin accesibile. Aceste deseuri pot provoca alergii si alte boli inconfortabile.
5.La fel de mult cum gandacii iubesc caldura, urasc frigul. Cand temperatura scade sub -8 ° C, incep sa moara. O zi de ventilatie intensa in timpul iernii poate ajuta de fapt la combaterea acestor daunatori. In acelasi timp, gandacii pot supravietui cu usurinta unei ierni blande intr-un loc cald.
- Gandacii se hranesc regulat.Femelele pot supravietui pana la 45 de zile fara hrana, in timp ce barbatii au nevoie de hrana putin mai des. Uneori, acest lucru reduce efectul otravurilor din alimente si geluri si nu implica rezultate imediate.
- Gandacii traiesc in colonii mari si rareori le lasa pentru mancare.Ei nu au o ierarhie stricta ca furnicile si nu socializeaza ca albinele. De regula, exista 2-3 grupuri de gandaci intr-un apartament. Daca le distrugeti, ar exista mult mai putine insecte in casa.