Nu stii ce bijuterie sa alegi? Daca nu esti sigur ce inel, colier, cercel sau bratara sa alegi, citeste aceste sfaturi: te vor ajuta sa alegi bijuteriile potrivite pentru ocazie.
Spune adevarul: De cate ori dimineata pui colierul obisnuit care “este atat de bun si potrivit la tot”? Sau intotdeauna acelasi inel? Ca sa nu mai vorbim de cercei: trebuie sa se coordoneze cu forma fetei, precum si cu hainele. Bijuteriile sunt foarte diferite unele de altele si inainte de a le folosi sau de a cumpara unele (sau de a o darui) este bine sa aveti idei clare. Iata cativa pasi pentru a decide cum si ce sa alegeti. Vezi aici bratara 10mm cuart strawberry.
1 Determinati ce doriti sa aratati din bijuterie. O vrei in centrul scenei? Vrei sa primesti laude? Sau ar trebui sa fie un accesoriu aproape invizibil care insoteste privirea, dar fara a concentra atentia? In primul caz, de exemplu, trebuie vazut un colier mare. Sau cercei foarte mari: cerc sau pandantive. Dar ai grija: atat colierul, cat si cerceii se pot imbunatati, dar risca si sa expuna un aspect al corpului tau.
2 Fiecare bijuterie este un mesaj pentru altii. Deci, fiecare bijuterie are timpul potrivit pentru a fi purtate. De exemplu, un choker supradimensionat poate fi distractiv pentru o noapte in oras cu prietenii sau partenerii, dar nu arata bine pentru birou sau pentru o intalnire de afaceri, cu exceptia cazului in care biroul tau este deosebit de tolerant sau populat de oameni creativi care iubesc incalcarea regulilor. In general, la locul de munca sunt mai apreciati pentru aspectul mic, bijuteriile traditionale, cele mai bune daca este nunta sau inelul de logodna.
3 Daca trebuie sa cumparati o bijuterie, ganditi-va cat timp ar trebui sa dureze. Robustetea si calitatea manoperei si a materialului nu este intotdeauna aceeasi si poate determina de cate ori il utilizati. O bijuterie care costa cateva zeci de euro cu greu va mentine stralucirea si va fi deformata prin utilizare, daca nu o tii inchisa intr-un sertar. Dar, in acelasi timp, o bijuterie foarte pretioasa nu trebuie folosita in mod continuu, deoarece pietrele si metalul se uzeaza sau se zgarie.
4 Inainte de a cumpara, ar fi bine sa incercati bijuterii. Este dificil pentru un bijutier, cu exceptia cazului in care este o nebunie, sa inchirieze coliere si cercei. Dar cel putin in magazin nu va grabiti si cereti sa luati ceea ce va place. Uita-te atent la oglinda, calm, si imagineaza-ti ca porti alte costume decat cele pe care le ai la momentul respectiv.
Bijuteria te reprezinta
O bijuterie te poate reprezenta si iti poate imbunatati sau nu, aspectul. Asadar, alege bijuteria in functie de ce: locul in care va fi purtata, tinuta cat si valoarea acesteia. Nu poti accesoriza o tinuta scumpa si fina, cu o bijuterie care nu se ridica la valoarea tinutei si nici invers. Poarta o bijuterie care se potriveste stilului si caracterului tau.
Tot ce trebuie sa stii despre bratari
O bratara este un articol de bijuterii care se poarta in jurul incheieturii mainii. Bratarile pot servi diferite utilizari, cum ar fi sa fie purtate ca ornament. Cand sunt purtate ca ornamente, bratarile pot avea o functie de sustinere pentru a tine alte obiecte de decor, cum ar fi charmurile. Informatiile medicale si de identitate sunt marcate pe unele bratari, cum ar fi bratarile pentru alergii, etichetele de identificare a pacientului din spital si etichetele bratarilor pentru nou-nascuti. Bratarile pot fi purtate pentru a semnifica un anumit fenomen, cum ar fi constientizarea cancerului de san sau in scopuri religioase/culturale.
Daca o bratara este o singura bucla inflexibila, este adesea numita bratara. Cand este purtata in jurul gleznei, se numeste bratara de picior. O bratara de cizme este folosita pentru a decora cizmele. Bratarile pot fi fabricate din metal, piele, panza, plastic, margele sau alte materiale, iar bratarile de bijuterii contin uneori bijuterii, pietre, lemn, scoici, cristale, cercuri din metal sau plastic, perle si multe alte materiale.
Istoria bratarilor egiptene este la fel de veche ca 5000 i.Hr. Incepand cu materiale precum oase, pietre si lemn pentru a servi intereselor religioase si spirituale. De la National Geographic Society, Bratara Scarabeu este unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale Egiptului antic. Scarabeul reprezenta renasterea si regenerarea. Scarabeul sculptat era purtate ca bijuterii si infasurat in bandajele de in ale mumiilor. Mitul spunea despre zeul scarab, Khepri, impingand soarele peste cer.
In 2008, arheologii rusi de la Institutul de Arheologie si Etnologie din Novosibirsk, care lucreaza la locul pesterii Denisova din Muntii Altai din Siberia, au descoperit un mic fragment de os de la al cincilea deget al unui hominin juvenil, numit „femeia X” (referindu-se la descendenta materna a ADN-ului mitocondrial), sau homininul Denisova. Artefactele, inclusiv o bratara, excavate in pestera la acelasi nivel au fost datate cu carbon la aproximativ 40.000 BP.