Sarbatorile aduc cu ele indoielile cu privire la bauturile pe care ar trebui sa le bem la petrecere sau mesele organizate in familie si ne gandim care ar fi cele care au mai multe calorii sau mai putine sau cele care ne pot trunchia cu adevarat obiectivele.
Este important sa se clarifice faptul ca alcoolul nu este un aliat bun in dietele de slabire, deoarece fiecare gram de alcool ofera 7 kcal (mult mai mult decat zaharurile), astfel incat moderarea acestuia chiar si in zilele sociale este esentiala in timpul perioadei de slabire.
Pe de alta parte, cultura noastra ne impinge uneori sa folosim aceste bauturi atunci cand suntem in societate si cu atat mai mult atunci cand exista ceva de sarbatorit. Renuntati la ea 100% daca simtim cu adevarat ca nu este necesar, dar este bine sa planificam ce bautura vom alege si, mai presus de toate, sa moderam cantitatile si sa combinam cu unele bauturi acalorice, cum ar fi bauturi racoritoare usoare sau apa.
Exista bauturi non-alcoolice care sunt ideale pentru cazuri precum persoanele care nu beau alcool, femeile insarcinate etc., cum ar fi mustul sau berea non-alcoolica. Acestea sunt optiuni fara alcool, dar care datorita continutului lor de carbohidrati ne vor oferi si calorii.
Vom imparti bauturile alcoolice in 3 grupe in functie de caloriile lor, astfel incat pentru sarbatorile de Craciun sa putem alege cea mai convenabila bautura:
- Grupa 1: Bere, vin alb si vin rosu sec, cidru si sampanie.
Este cel mai usor si mai sanatos grup, deoarece in acest grup apar numai bauturi fermentate si nu apare nicio bautura distilata. Bauturile fermentate au proprietati excelente pentru inima noastra si pentru sistemul nostru cardio-circulator in general, iar continutul lor de alcool este mai mic.
Daca urmati o dieta de slabire si doriti sa beti o bautura sau doua la mese mari, cel mai bine este sa alegeti o bautura din acest grup.
- Grupa 2: Vinuri dulci sau vinuri alcoolizate, cum ar fi Port sau Sherry.
Continutul caloric ar putea fi foarte similar cu cel al grupului anterior si, din punct de vedere sanatos, ele sunt, de asemenea, similare, deoarece vorbim despre bauturi fermentate. Cel mai mare aport caloric este dat de zaharurile suplimentare din vinurile dulci si de un continut mai mare de alcool (si uneori zahar) in vinurile fortificate cu coniac de vin sau fortificate prin adaugarea de coniac in timpul fermentatiei, cum este cazul Port.
Daca va aflati intr-o perioada de pierdere in greutate, este mai bine sa alegeti alte optiuni, acest grup este ideal pentru persoanele care urmeaza un meniu pentru a manca sanatos sau care sunt la greutatea lor si le place sa modereze ceea ce iau.
- Grupa 3: Tequila, whisky, rom, gin, bauturi spirtoase si coniac.
Acesta este grupul cel mai caloric si cu cel mai mare continut de alcool, acestea sunt, de asemenea, toate bauturile distilate in loc de fermentate, astfel incat acestea sa nu aiba la fel de multe beneficii asupra sistemului cardiovascular daca sunt luate moderat.
Trebuie sa iti limitezi consumul la maxim indiferent de situatie.
Am vazut deja ca alcoolul este mult mai caloric decat zaharurile, aceste bauturi fiind cele mai mari in continutul de alcool si, prin urmare, in calorii.
Pe langa faptul ca este o adevarata bomba calorica chiar si in cantitate mica, nu trebuie sa uitam ca multe dintre aceste bauturi alcoolice sunt luate insotite de bauturi racoritoare (cum este cazul whisky-ului cu cola sau rom cu lamaie), asa ca adaugam contributia alcoolului plus zaharurile bauturilor racoritoare.
Daca decidem sa bem o bautura cu una dintre aceste bauturi, este convenabil sa alegem bautura racoritoare tonica sau usoara care sa o insoteasca, paharul va avea multe calorii, dar astfel evitam sa adaugam un plus.
Aceste tipuri de bauturi trebuie consumate numai sporadic si in cantitate moderata. Acesta nu este un sfat numai pentru persoanele care urmeaza o dieta pentru a pierde in greutate, dar este un sfat pentru populatia generala. Cumpara Dictador Best Of pentru petrecerea ta si vei descoperi arome noi.
Bauturi bune pentru organism
“Vinul seamana poezie in inimi”, a spus poetul italian Dante Alighieri. Nu exista nici o indoiala ca aceasta bautura este capabila sa ofere momente de bucurie deplina in mijlocul unei discutii, ca companie inainte de a citi o carte buna sau ca martor la o intalnire romantica. Aroma, textura sa pe palat sunt factori care au creat o legiune de indragostiti din intreaga lume care vad in aceasta bautura una dintre marile placeri culinare si spirituale.
Sampanie
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Reading sustin ca bautul unui pahar de sampanie de trei ori pe saptamana ajuta memoria sa se imbunatateasca. In plus, este un aliat excelent pentru a evita tulburarile cerebrale, cum ar fi Alzheimer. Fara indoiala, mintea si sampania se inteleg foarte bine.