
Investiile in criptomonede sunt in continuare vazute ca fiind riscante. Intre pro si contra, unii vad un viitor in acest gen de monede, altii sunt inca sceptici. Pana la a decide daca investesti sau nu poate ca ar fi mai bine sa te gandesti daca esti dispus sa si pierzi ceea ce investesti.
Iata cateva intrebari firesti la care se gandeste oricine inainte de a investi, cand se intereseaza de o evolutie Bitcoin sau a oricarei altei monede virtuale.
- Ce avantaje sunt la investitia in Bitcoin?
Sansele de a rula efectiv moneda, de a cumpara si revinde si a castiga din asta sunt destul de mari. Ca in cazul oricarei monede, reale de asemenea.
Te poti folosi de Bitcoin pentru a cumpara diverse, ai parte de taxe mici la plati, ai un nivel de securitate ridicat. Unii operatori de servicii au inceput sa includa si plata cu Bitcoin.
In plus, spre deosebire de tranzactiile facute cu bancile, in cazul acestor monede nu ai limita la program si poti opera orice tip de activitate 24/7.
- Te poti imbogati rapid si fara risc cu investitia in Bitcoin?
Nimeni nu iti garanteaza asta, indiferent in ce investesti. Poti sa pierzi oricand, indiferent ce suma ai investit. Exista si perioade in care cresterea este foarte mare, cum se intampla si sa fie scaderi bruste.
Desi multi tin sa creada ca investitia le este asigurata prin simplul fapt ca este vorba de Bitcoin, de fapt aceasta moneda virtuala a avut parte de promovare haotica.
Pentru a intelege mai bine, comparam cu investitiile la bursa. Este necesara analiza de situatie, iar graba poate duce la pierderi.
- Se platesc taxe si impozite?
Trebuie spus ca investitia in moneda virtuala este supusa impozitului, precum se intampla si cu alte tipuri de investitii.
Pentru orice tip de castig exista impozit, conform cu legile in vigoare din statul din care faci parte. Depinde de declaratia de venit si se calculeaza profitul.
- Care a fost pretul in ultimii ani la Bitcoin?
Fluctuatie exista mereu. Daca urmaresti un castig rapid esti pe teren riscant desigur. Piata este volatila si exemple au tot existat. Daca in 2013 pretul era de cativa dolari, in scurt timp a ajuns la o mie. Intr-un an a scazut la 300 de dolari si a urcat din nou, dupa cum este si acum.
- Care este numarul de Bitcoin in circulatie?
De la an la an valorile cresc, in functie de interesul investitorilor. Spre exemplu din 2009 pana in 2017 s-a ajuns la 17 milioane de Bitcoin in circulatie. Iar trendul este in crestere.
Iata si un motiv bun pentru care Bitcoin este o moneda virtuala considerata mai sigura fata de altele, deja un brand solid. Ca drept dovada, dintre tipurile de monede virtuale Bitcoinul este adesea ales ca fiind o investitie de lunga durata si ceva mai sigura.
Daca doresti sa investesti in Bitcoin trebuie sa te informezi foarte bine despre tot ce inseamna aceasta piata. Decizia trebuie sa fie responsabila, mai ales privind suma investita.